ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ...«Εάν κερδίσει ο Τραμπ θα γυρίσουμε στον 19ο αιώνα»

 


Μπορεί να βρέθηκε στο συνέδριο του Economist στην Ελλάδα, αλλά άδραξε την ευκαιρία να κάνει μία ακόμη επίθεση στον Donald Trump.

Ο λόγος για τον Paul Krugman, ο καθηγητής Οικονομικών στο City University of New York και βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών (2008), ο οποίος βλέπει την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού εθνικισμού, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στις προσεχείς εκλογές.
Σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, εφόσον κερδίσει ο Donald Trump στις εκλογές του φθινοπώρου, τότε θα γυρίσουμε στον 19ο αιώνα, δηλαδή στον ακραίο προστατευτισμό και στη μη υποστήριξη εκ μέρους των ΗΠΑ στην παγκοσμιοποίηση.
Όμως, όπως πρόσθεσε, και η κυβέρνηση των Δημοκρατικών βρίσκεται σε μια μετάβαση προς μια μορφή οικονομικού εθνικισμού.
Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην Ευρώπη, κατέστησε αναγκαία τη συμμαχία μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος ενός άμεσου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, όπως είπε.
«Δεν αρκεί να κάνεις διάλεξη στους ανθρώπους για τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης, πρέπει αυτό να το αποτυπώνεις και σε επίπεδο πολιτικής οικονομίας» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συνεργασίας του δημοκρατικού κόσμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις