Μύκονος: Η πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τη «μαφία της οικοδομής», η εκτίμηση της ΕΛΑΣ και η εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται

εδώ και μήνες εισαγγελική έρευνα για την αποκαλούμενη και ως «μαφία της οικοδομής» στη Μύκονο, μετά από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου. Πρόκειται για εισαγγελικό λειτουργό που το περασμένο καλοκαίρι κήρυξε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και των ισχυρών συμφερόντων όχι μόνο στη Μύκονο αλλά και σε πολλά άλλα νησιά πραγματοποιώντας εφόδους στέλνοντας μήνυμα στα συμφέροντα που λυμαίνονται το νησί για τήρηση της νομιμότητας.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν τεθεί οι ανεγέρσεις και όχι μόνο κτισμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Μυκόνου στις οποίες υπήρχαν παραδοσιακοί ή διατηρητέοι οικισμοί. Μάλιστα, στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε οικοδομική εργασία είναι απαραίτητη γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό, οι επιτήδειοι κατάφερναν να νομιμοποιούν παρανόμως, αυθαίρετες κατασκευές.

Ωστόσο συγκεκριμένοι μηχανικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει να υποβάλλουν τους φακέλους των επενδυτών στις πολεοδομικές αρχές, είχαν σκοπίμως παραλείψει την υποχρέωση αυτή. Με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες δίχως να ζητηθεί καν η απαραίτητη εκ του νόμου γνωμοδότηση των αρχαιολογικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν τεθεί συγκεκριμένα γραφεία (αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί), κτίσματα και πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες (όπως για παράδειγμα και επεκτάσεις – ανακαινίσεις) αλλά και τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων της Πολεοδομίας του νησιού, οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια στις καραμπινάτες παρανομίες

Η εκτέλεση και η «μαφία της οικοδομής»
Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ, αναζητεί τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της σημερινής εν ψυχρώ εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη στο χώρο της αποκαλούμενης και ως «μαφίας της οικοδομής της Μυκόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο 54χρονος δραστηριοποιούνταν επί χρόνια επαγγελματικά στη Μύκονο στο χώρο του real estate. Επίσης ο 54χρονος φέρεται να συνδέεται με συγκεκριμένα πρόσωπα από πολεοδομικές υπηρεσίες με ενεργό ρόλο σε αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις πολυτελών ακινήτων.

Μάλιστα το θύμα της εκτέλεσης φέρεται να είχε καταγγείλει παλαιότερα σε βάρος του επιθέσεις και ξυλοδαρμό τόσο στη Μύκονο όσο και στην Αθήνα, ενώ φέρεται να είχε υποβάλλει και επίσημη καταγγελία κατά το παρελθόν στο σε Αστυνομικό Τμήμα των βορείων προαστίων. Ωστόσο οι καταγγελίες ήταν κατά αγνώστων, καθώς δεν είχε κατονομάσει τους δράστες.

«Έδεσαν τα χέρια» του εισαγγελέα Τσορμπατζόγλου

Όλα αυτά και ενώ το φετινό καλοκαίρι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, βρίσκεται με τα «χέρια δεμένα» όπως μετέδωσε το documentonews.gr.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσορμπατζόγλου δεν έχει τον επαρκή αριθμό μάχιμων εισαγγελικών λειτουργών ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τις απαραίτητες εφόδους στα νησιά της εποπτείας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσορμπατζόγλου, τις περισσότερες φορές παραμένει στη Σύρο, όπου εκτελεί ακόμη και χρέη εισαγγελέα υπηρεσίας για αρκετές μέρες το μήνα, με αποτέλεσμα τα χέρια του να είναι «δεμένα» ώστε να επιτελεί το έργο του, με τον τρόπο που έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Είναι πράγματι ερώτημα γιατί η ηγεσία του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή ενός μάχιμου εισαγγελικού λειτουργού, που από τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στα νησιά της εποπτείας του έβαλε ως σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Είναι γνωστό στο νησί πως ο Νίκουλας αν και ψυχοπαθής δεν θα έφτανε έως αυτού του σημείου
    Το πολύ πολύ μέχρι κανα ξυλοδαρμό όπως στον αρχαιολόγο πέρυσι
    Ο Σπετίμ όμως είναι ικανός για όλα
    Μην περιμένουμε βεβαίως να ακούσουμε για τίποτε διώξεις εναντίον τους
    Είναι γνωστό πλέον παντού πως η ελληνική αστυνομία κοιμάται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις