Συνελήφθη η Κίμπερλι Τσιτλ!

 

Πράκτορες του Τμήματος Εγκληματικών Ερευνών

του Στρατού των ΗΠΑ (CID) συνέλαβαν την πρώην Διευθύντρια Μυστικών Υπηρεσιών Κίμπερλι Τσιτλ λιγότερο από μία ώρα αφότου παραιτήθηκε εν μέσω οργής για την αποτυχία της να αποτρέψει την απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του Προέδρου Τραμπ, είπαν πηγές των Λευκων Καπελων.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό. Τα Λευκα Καπελα ισχυρίζονται ότι ο Cheatle επέβαλε περιοριστικούς κανόνες εμπλοκής στο προτεκτοράτο του Τραμπ μια μέρα πριν από τη μοιραία συγκέντρωση, δίνοντάς τους εντολή να πυροβολούν μόνο εάν πυροβοληθεί ή εάν κάποιος προστατευόμενος, όπως ο Πρόεδρος Τραμπ, δεχόταν ήδη επίθεση, σαν να πυροβολήθηκε στο αυτί.

Οι ξαφνικές εντολές της έρχονταν σε σύγκρουση με τη μακροχρόνια οδηγία της υπηρεσίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προέδρων και των πρώην προέδρων με όλα τα απαραίτητα μέσα. Πριν από το ράλι του Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, αυτή η αμετάβλητη οδηγία είχε τεθεί σε ισχύ από την ίδρυση της Μυστικής Υπηρεσίας το 1901.

Παρόλο που έχουν προκύψει έντονες συζητήσεις σχετικά με το εάν οι αρχές επιβολής του νόμου παρατήρησαν τον Thomas Crooks, τον φερόμενο ως πυροβολητή, πριν ανοίξει πυρ, οι συμμετέχοντες στο ράλι και οι αρχές επιβολής του νόμου στη σκηνή παραδέχθηκαν ότι τον είδαν να μπαίνει στην περίμετρο ασφαλείας. Παραδόξως, τουλάχιστον ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας δεν θεώρησε ότι ήταν αρκετά ύποπτο να τον παρακολουθησει.

Αλλά αν ο Crooks ήταν πράγματι ο πραγματικός ένοπλος ή υπηρχε και συνεργος ειναι κατι που εξεταζεται.

Αυτό που είναι ουσιαστικό είναι ότι η Cheatle αλλαξε το πρωτόκολλο και έθεσε σε κίνδυνο τον Πρόεδρο Τραμπ, δημιουργώντας υποψίες από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που εξακολουθούν να αναγνωρίζουν τον Τραμπ ως το νόμιμο POTUS.

Η πηγή μας είπε ότι τα Λευκα Καπελα έμαθαν για τις νέες παραγγελίες της Cheatle μέσω συνεντεύξεων με τρεις πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στην εκστρατεία της Πενσυλβάνια. Οι καταθέσεις τους φέρεται να περιελάμβαναν φράσεις όπως «είπε να δειξουμε ψυχραιμια σε απειλες», «μας είπαν ότι ο Τραμπ είναι προδότης» και «δοκιμάστε διαπραγματεύσεις αντί να πυροβολήσετε».

Η υστοσελιδα περιμένει τα πραγματικά αντίγραφα αυτών των καταθέσεων.

Τα Λευκα Καπελα, ειδικά ο στρατηγός Smith, είχαν θεωρήσει τη μαρτυρία τους αρκετά αξιόπιστη για να εκδώσει στρατιωτικό ένταλμα σύλληψης για την Cheatle, αλλά είχε αναβάλει την επιχείρηση για να καταθέσει στο Κογκρέσο, καθώς ήθελε να ακούσει τι είχε να πει η μάγισσα για το περιστατικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Cheatle απέτρεψε τις ερωτήσεις, απαντώντας νεφελωδώς, κυκλικά ή καθόλου σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει τη δουλειά της.

Η παραίτησή της το πρωί της Τρίτης εξέπληξε τα Λευκα Καπελα, οι οποίοι περίμεναν ότι θα μείνει στη θέση της με κάθε ίχνος δύναμης.

Αλλά ό,τι σθένος κι αν είχε τη στιγμή που τρία SUV που μετέφεραν CID τράβηξαν μπροστά και πίσω από το σεντάν που εκείνη και δύο πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας οδηγούσαν κατά μήκος της 11ης οδού ακριβώς βόρεια των κεντρικών γραφείων της Υπηρεσίας D.C., όπου η Cheatle επιβιβαζοταν. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας βγήκαν αμέσως από το όχημα, έριξαν τα πλευρικά όπλα τους και είπαν ότι δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στην Τσιτλ.

«Είναι όλη δική σου», είπαν στο CID. «Δεν έχουμε εμπλακεί σε αυτό το χάος».

Δεδομένου ότι η CID δεν είχε αποδείξεις εναντίον αυτών των συγκεκριμένων πρακτόρων, τους απελευθέρωσε ανενόχλητους προτού ρίξουν μια δακρυσμενη Cheatle στο πίσω κάθισμα ενός SUV.

Η πηγή μας είπε ότι τα Λευκα Καπελα έχουν αρκετά στοιχεία για να κρατήσουν την Cheatle επ' αόριστον, αλλά θα ενισχύσουν την υπόθεσή τους πριν την οδηγήσουν στο GITMO για να δικαστεί.

«Ακόμα υπαρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα», είπε η πηγή μας.

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις