Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ορκίζονται πίστη στην Ουκρανία και τον Ομπάμα

 

Ένα πολιτικό τοπίο

όπου σκιώδεις φιγούρες αναγκάζουν τους διορισμένους αξιωματούχους να ορκιστούν πίστη σε ξένες δυνάμεις έχει γίνει μια τρομακτική πραγματικότητα, λέει μια πηγή στην ιστοσελιδα.

Τον Οκτώβριο του 2023, ο αξιωματούχος του Deep State Department, Josh Paul, ο οποίος είχε βοηθήσει στη διοχέτευση αεροπλάνων με στρατιωτικά πυρομαχικά στην Ουκρανία και το Ισραήλ, παραιτήθηκε από τη θέση του ως ανώτατο αφεντικό στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων. Σε μια επιστολή απόσυρσης, έγραψε ότι η δουλειά είχε θέσει σε κίνδυνο την ηθική του και ένιωθε ότι είχε κάνει περισσότερο κακό παρά καλό κατά τη διάρκεια των έντεκα ετών της υπηρεσίας του. Εκείνη την εποχή, τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν ευρέως την αποχώρησή του. Ορισμένα μέσα επευφημούσαν την απόφασή του, ενώ άλλα τον χλεύασαν επειδή εγκατέλειψε τη θέση του.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν τόσο σπάνιο όσο και απίθανο. Τον Ιανουάριο του 2024, ο Πολ επικοινώνησε με τις δυνάμεις των Λευκων Καπέλων και είπε ότι διέθετε αξιόπιστες πληροφορίες που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν υποθέσεις εναντίον ανώτερων αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα κίνητρά του για την ανταλλαγή πληροφοριών, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου αλτρουιστικά. Εκμυστηρεύτηκε ότι χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο για να δημοσιεύσει άρθρα επικριτικά για το καθεστώς Μπάιντεν και τον Άντονι Μπλίνκεν και είχε εκτυπώσει κατά λάθος λεπτομέρειες για τις οποίες μόνο αυτός και λίγοι άνθρωποι γνώριζαν. Η κυβέρνηση, είπε, κατάλαβε ότι ήταν ο συγγραφέας και άρχισε να τον παρακολουθεί και να τον εκφοβίζει.

Ο Paul ισχυρίστηκε ότι τα τηλέφωνά του είχαν υποκλαπεί και το email του παρακολουθήθηκε. Είδε φορτηγά χωρίς σήμα σταθμευμένα απέναντι από το σπίτι του. Πράκτορες που μεταμφιέζονταν σε εργάτες κοινής ωφελείας και τοπογράφους εκαναν βολτες στη γειτονιά του. Ο Paul είπε ότι ήταν θέμα χρόνου να τον εξαφανίσει ο πρώην εργοδότης του.

Ζήτησε ελευθερία και προστασία για τον εαυτό του και την οικογένειά του με αντάλλαγμα πληροφορίες.

Η πηγή μας είπε ότι τα Λευκα Καπελα συμφώνησαν προσωρινά με το αίτημα του Paul, ορίζοντας ότι η ασφάλειά του εξαρτάται από τον ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο. Αν έλεγε ψέματα ή απέκρυπτε πληροφορίες, είτε θα αντιμετώπιζε ένα στρατιωτικό δικαστήριο είτε θα πεταχτεί πίσω στους λύκους του Deep State. Αν συνεργαζόταν πλήρως, θα είχε προστασία δια βίου.

Σύμφωνα με την πηγή μας, μέχρι στιγμής έχει τηρήσει τη συμφωνία. Δεν είπε ποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να οδηγουσαν σε συλλήψεις, επικαλούμενος την επιχειρησιακή ασφάλεια και τις συνεχιζόμενες έρευνες ως λόγους για την απόκρυψη συγκεκριμένων στοιχείων.

Ωστόσο, η πηγή μοιράστηκε την αφήγηση του Πολ για τελετουργικές μυήσεις στις οποίες το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, υποσχέθηκε αφοσίωση σε προηγούμενους ηγέτες των ΗΠΑ και ξένες δυνάμεις. Ο Paul διηγήθηκε στα Λευκα Καπελα πώς, τον Φεβρουάριο του 2022, αμέσως μετά την έναρξη της νόμιμης Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, στάθηκε μπροστά στον Antony Blinken και απήγγειλε μια συγκλονιστική μετάλλαξη του Pledge of Allegiance: «Ορκίζομαι πίστη στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών Τα κράτη της Ουκρανίας και για τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων για τον οποίο εκπροσωπείται, ένας κόσμος υπό τον Ομπάμα, άθραυστος και ευημερία για εμάς».

Ο Πωλ ισχυρίστηκε ότι παρόμοιες υποσχέσεις δόθηκαν από πολλούς από τους άρχοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ των οποίων και η 38χρονη Ανελ Σελίν, η οποία την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από τη θέση της ως υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων στο Γραφείο Εγγύς Ανατολής στο Γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εργασία. Παραιτήθηκε λόγω της «πολιτικής του Μπάιντεν στη Γάζα» και ήταν στο τμήμα λιγότερο από δύο χρόνια.

«Ο Paul μας είπε ότι πιστεύει ότι η ζωή της μπορεί να κινδυνεύει, αλλά δεν είμαστε σωτήρες του Deep State. Δεν είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τους Deep Staters από τους ανθρώπους τους. Και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς σε τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει ένας υπάλληλος δύο ετών. Αν μας προσεγγίσουν, είναι αλλο πράγμα, αν γνωρίζουν κάτι πολύτιμο. Αλλιώς θερίζουν ό,τι σπείρουν, που λέει ο λόγος, παρά τις όποιες τύψεις νιώθουν αργότερα. Αφού δίνουν όρκο στον Ομπάμα, ας τους σώσει αυτος», είπε η πηγή μας.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 








Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις