Οι Ρώσοι ταπείνωσαν τους Βρετανούς - Λάφυρο στα χέρια στρατιωτών ένας πύραυλος Storm Shadow

Οι Ρώσοι ταπείνωσαν τους Βρετανούς - Λάφυρο στα χέρια στρατιωτών ένας πύραυλος Storm Shadow 

Από τότε που η Ουκρανία εξασφάλισε

την παράδοση πυραύλων Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν ορισμένους ρωσικούς στόχους πολύ υψηλής αξίας.
Ωστόσο, έχουν προκύψει άσχημα νέα για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ανακτήσει τον θανατηφόρο πύραυλο που φαίνεται να είναι "ως επί το πλείστον άθικτος".
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί από το εθελοντικό απόσπασμα BARS-11 και τη διοίκηση της μονάδας Tsar's Wolves ανέσυραν σχεδόν ολόκληρο βρετανικό πύραυλο κρουζ Storm Shadow από την εμπόλεμη ζώνη, δήλωσε στο RIA Novosti ο Dmitry Rogozin, επικεφαλής του στρατιωτικού τεχνικού κέντρου Tsar's Wolves.

Τι μπορεί να κάνει η Ρωσία με τον Storm Shadow;

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν από τον πύραυλο που φαίνεται να είναι άθικτος οδήγησαν σε εικασίες ότι είτε ο πύραυλος δεν λειτούργησε σωστά και έπεσε μόνος του, είτε καταρρίφθηκε από το ρωσικό αμυντικό σύστημα.
Ορισμένοι στρατιωτικοί παρατηρητές αναρωτήθηκαν ακόμη και αν ο πύραυλος καταρρίφθηκε με τη χρήση των ηλεκτρονικών παρεμβολέων της Ρωσίας, δεδομένου ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν χρησιμοποιήσει συστήματα EW κατά των πυραύλων HIMARS της Ουκρανίας και των έξυπνων κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας Joint Direct Attack Munition-ER (JDAM-ER), σύμφωνα με το Eurasian Times.
Ωστόσο, ο Storm Shadow πιστεύεται ότι έχει ανοσία στις εχθρικές ηλεκτρονικές παρεμβολές.
Οι πύραυλοι Storm Shadow είναι τα μεγαλύτερου βεληνεκούς όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.
Όπως ανέφερε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα Defense Journal, εκτοξεύονται από Su-24 Fencer χρησιμοποιώντας τροποποιημένους πυλώνες από αποσυρθέντα πλέον αεροσκάφη κρούσης RAF Tornado.

storm.jpg

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, στόχοι υψηλής αξίας δέχονται επιθέσεις με τα Storm Shadows μέσα σε οχυρωμένο έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία.
Δεν είναι περίεργο ότι κάποιοι μπορεί αναπόφευκτα να χαθούν από εχθρικά πυρά και δυσλειτουργίες, ειδικά με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.
Και αυτό αποκλείει το γεγονός ότι η Ουκρανία προσπάθησε να αποτρέψει την κατάρριψη των Storm Shadow της από τα ρωσικά αμυντικά συστήματα χρησιμοποιώντας δόλωμα.
Οι EurAsian Times είχαν αναφέρει νωρίτερα πώς οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ADM-160 MALD για να αποσπάσουν την προσοχή της ρωσικής αεράμυνας και να επιτρέψουν στα Storm Shadows να φτάσουν στους στόχους τους.
Ένας στρατιωτικός σχολιαστής δήλωσε στους EurAsian Times υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι "οι Ρώσοι έχουν καταρρίψει αρκετούς από αυτούς τους πυραύλους Storm Shadow/SCALP EG στη Συρία. Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ανακτούν έναν πύραυλο άθικτο. Ωστόσο, σίγουρα το προβάλλουν ως μια μεγάλη νίκη, η οποία έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι θα ανησυχούσαν, αν και μπορεί να μην είχαν αποκλείσει αυτό το αποτέλεσμα πριν στείλουν τον πύραυλο στην Ουκρανία. Είναι ένας κίνδυνος που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι".
Ωστόσο, ορισμένοι άλλοι στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να κάνει η Ρωσία με έναν άθικτο πύραυλο.
Ενώ κάποιοι επεσήμαναν ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στον πύραυλο ανήκε στη δεκαετία του '80, οι περισσότεροι σχολιαστές πιστεύουν ότι η Μόσχα θα είχε ήδη στείλει μια ομάδα για να μελετήσει τον πύραυλο, όπως επιβεβαίωσε και ο Rogozin.
Το γεγονός ότι η Ρωσία έχει στα χέρια της έναν προηγμένο βρετανικό πύραυλο θα προκαλέσει πιθανότατα τριγμούς στη Δύση για τους προφανείς λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Το γεγονός ότι σχεδόν συμπίπτει με την ουκρανική παραδοχή ότι ο Storm Shadow χρησιμοποιήθηκε για να πλήξει τη στρατηγική γέφυρα Chongar, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις