Συνελήφθη ο πρώην Γενικος Εισαγγελεας Eric Holder υπο προεδριας Obama

 

Οι ερευνητές του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

της JAG συνέλαβαν τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Έρικ Χόλντερ με την κατηγορία της προδοσίας την Παρασκευή το βράδυ, καθώς αυτός και ένας αγνωστος άνδρας σύντροφός του έβγαιναν από ένα μπιστρό κοντά στο Prospect Park στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, είπαν πηγές της JAG.

Οι κατηγορίες, είπε η πηγή μας, προέκυψαν από τη συμμετοχή του Χόλντερ στην Επιχείρηση Fast & Furious, ένα σκάνδαλο όπλων με το οποίο η ATF επέτρεψε παράνομα σε εμπόρους όπλων να πουλήσουν πυροβόλα όπλα – κάθε αγορά κατά την οποία ένας πράκτορας συμφωνεί να αποκτήσει ένα αγαθό ή μια υπηρεσία για κάποιον που συχνά αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να αγοράσει μόνος του το αγαθό ή την υπηρεσία και ο αντιπρόσωπος μεταφέρει τα αγαθά ή τις υπηρεσίες σε αυτό το άτομο αφού τα αγοράσει — φέρεται να παρακολουθεί τα όπλα σε μεξικανικά καρτέλ. Το ATF, ωστόσο, έχασε τα ίχνη των όπλων, πολλά από τα οποία βρήκαν τον δρόμο τους πίσω στις ΗΠΑ και στα χέρια των εγκληματιών. Τα όπλα θα συνδεθούν αργότερα με εγχώριες και διεθνείς ανθρωποκτονίες.

Ο Χόλντερ έγινε το πρώτο εν ενεργεία μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών που κρατήθηκε για προσβολη του Κογκρέσου. Αλλά ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον Ομπάμα αρνήθηκε να τον διώξει και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες το 2012.

«Ξέφυγε με τη δικαιοσύνη του Ομπάμα, αλλά δεν επρόκειτο να ξεφύγει από τη στρατιωτική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει παραγραφή για προδοσία», είπε η πηγή μας.

Ο Χόλντερ, 72 ετών, είχε χαρακτηριστεί ως «στόχος ευκαιρίας», που σημαίνει σύλληψη όταν μπορούσε, αλλά χωρίς να σπαταληθούν υπερβολικοί πόροι.

Η πηγή μας είπε ότι ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall κοσκίνιζε μια στοίβα από ανεπίλυτα κατηγορητήρια όταν είδε το όνομα του Holder στα χαρτιά που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του, ναύαρχος John G. Hannink το 2018. Μια πρόχειρη έρευνα αποκάλυψε ότι ο Holder, ακόμα εξέχον μέλος και οικονομικός ευεργέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, μοιραζόταν μια κατοικία στο Μπρονξ με έναν 55χρονο άνδρα.

Ο Holder είναι παντρεμένος με τη μαιευτήρα Sharon Malone. έχουν τρία παιδιά.

«Είναι πολύ γνωστό ότι πολλοί από αυτούς τους τύπους έχουν βολικούς γάμους, για τα "ματια του κοσμου". Η πληροφορία μας έδειξε ότι δεν ζούσαν μαζί και ότι ο Χόλντερ δεν είχε δει καν τη γυναίκα του εδώ και δύο χρόνια», είπε η πηγή μας.

Στις 28 Ιουνίου, οι ερευνητές της JAG έφτασαν στη Νέα Υόρκη για να επαληθεύσουν τις πληροφορίες. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χόλντερ και ο εραστής του ήταν ζωντανοί και γλεντούσαν στην πόλη — έμοιαζαν αχώριστοι, γεγονός που αποτελούσε πρόβλημα.

«Όταν είναι δυνατόν, θέλουμε απομονωμένους στόχους, για να γίνει η σύλληψη αθόρυβα, χωρίς μάρτυρες ή δημόσια προσοχή. Ο Χόλντερ και ο άνθρωπός του πήγαν παντού μαζί. Οι ενήλικες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά η Βίβλος λέει ότι οι άνδρες δεν πρέπει να ξαπλώνουν μαζί. Είναι ο Αδάμ και η Εύα, όχι ο Αδάμ και ο Στιβ, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος. Οι ερευνητές τους έκαναν στενη παρακολουθηση δύο μέρες και έπρεπε να τηλεφωνήσουν», είπε η πηγή μας.

Τηλεφώνησαν στο γραφείο του Αντιναύαρχου Κράνταλ, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να απομονώσουν τον Χόλντερ και ρώτησαν αν θα έπρεπε να κρατήσουν και τον "συντροφο του". Ο ναύαρχος, είπε η πηγή μας, δύσκολα συμφώνησε, επιλέγοντας να κάνει τη σύλληψη και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στη συνέχεια.

Στις 30 Ιουνίου, οι ερευνητές συνέλαβαν το ζευγάρι έξω από το Pasta Louise Café στο βορειοδυτικό Μπρούκλιν. Ο Χόλντερ και ο φίλος του περίμεναν την UBER όταν οι ερευνητές τους οδήγησαν στο πίσω κάθισμα ενός SUV χωρίς σήμα.

Ο αγνωστος φίλος του ζητησε εξηγήσεις και ο Χόλντερ ζήτησε να κανει ένα τηλεφώνημα στον Ομπάμα για να «τακτοποιηθούν τα πράγματα».

Κλείνοντας, η πηγή μας είπε ότι η JAG ενδέχεται να επιβάλει πρόσθετες κατηγορίες εναντίον του Χόλντερ, με βάση έμμεσες αποδείξεις ότι ενέκρινε επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε Αμερικανούς αμάχους μεταξύ 2009-2012. 






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..



















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ03 Ιουλίου, 2023 08:05

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Ο ΣΤΗΒ !
    ΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ , ΜΙΑ
    ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ,ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΠΟΘΑΜΕΝΟΥΣ !
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ !
    ΖΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ;
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις