Κρατουμενος πρώην αφεντικό της FEMA Brock Long, Μέρος I

 

Το Σώμα και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών

του Γενικού Εισαγγελέα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ καταδίκασαν σε θάνατο τον πρώην αφεντικό της FEMA, Μπροκ Λονγκ, μετά από ένα ταραχώδες δικαστήριο που είδε το πρωην αφεντικο της FEMA να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την ευθυνη της υπηρεσίας με προσποιούμενη άγνοια.

Σε μια εναρκτήρια δήλωση, ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall είπε στις τρεις γυναίκες που επιλέχθηκαν να σταθμίσουν την υπόθεση της JAG ότι η FEMA, υπό την ηγεσία του Long, ήταν μια παράνομη οντότητα που διεξήγαγε πράξεις εγχώριου τρόμου εναντίον νομοταγών πολιτών, ως προπαρασκευαστικά stress tests και ασκήσεις εκπαίδευσης για κήρυξη στρατιωτικού νόμου του Deep State.

Ο Λονγκ, ο οποίος διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τραμπ και υπηρέτησε ως αφεντικο της FEMA από τις 23 Ιουνίου 2017 έως τις 8 Μαρτίου 2019, μίλησε για τον εαυτό του, επιμένοντας ότι είχε εκτελέσει πιστά και νόμιμα τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος των ΗΠΑ. Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της JAG απαίσιους και είπε ότι φανταστικές ιστορίες για μπαμπούλες της FEMA που δολοφονούσαν αθώους υπήρχαν πολύ πριν ηγηθεί της υπηρεσίας. Αυτές οι ιστορίες, είπε ο Λονγκ, επινοήθηκαν από παραληρημένους, συνωμοτικούς πιστούς του 4Chan.

«Φαντάζομαι θα δούμε», είπε ο ναύαρχος. «Όχι ότι περιμένω να πείτε την αλήθεια, αλλά σας υπενθυμίζω ότι έχετε ορκιστεί».

Ο βοηθός του ναυάρχου έφερε μια αγκαλια γεμάτη χαρτόκουτα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο ναύαρχος τοποθέτησε από ένα κουτί στο τραπέζι της υπερασπισης και των υπολλοιπων συμμετεχόντων.

«Θέλετε να μαντέψετε τι υπάρχει εδώ μέσα;» ρώτησε ο ναύαρχος.

Μόρφασε. «Τα απόρρητα έγγραφα του Τραμπ».

«Είναι καλό που έχεις αίσθηση του χιούμορ. Μπορεί να το χρειαστείτε τις επόμενες μέρες», είπε ο ναύαρχος .

Ο βοηθός έβγαλε στοίβες χαρτιού από τα κουτιά και τις έβαλε στα τραπέζια.

«Κρατούμενε Λονγκ, είσαι εξοικειωμένος με αυτό που η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης αποκαλεί κόκκινες και μπλε λίστες;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς», απάντησε ο Λονγκ.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω να φρεσκάρω τη μνήμη σας», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ. «Όταν οι δυνάμεις του στρατηγού Μπέργκερ κατέλαβαν το Mount Weather, τον ιδιωτικό υπόκοσμο της FEMA, ανέσυραν πληροφορίες που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του '70, συμπεριλαμβανομένου αυτού». Χτύπησε το δάχτυλό του στην δέσμη του χαρτιού στο τραπέζι της άμυνας. "Μια αναφορά που εξουσιοδοτήσατε και μονογράψατε στις 7 Νοεμβρίου 2018."

Οι λίστες περιείχαν ονόματα, διευθύνσεις και επαγγέλματα περισσότερων από 1.000.000 πολιτών που η FEMA είχε χαρακτηρίσει «ανατρεπτικούς» και «δυνητικούς εξεγερμένους». Τα ονόματα δεν ήταν εγκληματιών ή γνωστών τρομοκρατών. Ήταν απλοί άνθρωποι που έκαναν μέτριες ζωές και είχαν μέτριες δουλειές. Ήταν μητέρες και πατέρες, γιοι και κόρες, και θείες και θείοι. Ήταν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες εργοστασίων και λιμενεργατών, και μηχανικοί αυτοκινήτων - ένα τεράστιο δείγμα λαϊκών λευκών και γαλάζιων κολάρων των οποίων τα μόνα εγκλήματα, αν υπάρχουν, ήταν μεμονωμένα και παραβάσεις στάθμευσης. Ήταν ο μέσος καθημερινός άνθρωπος που οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να συναντήσει στο δρόμο. Αυτό που καθόριζε τις λίστες ήταν πόσο πιθανό, κατά την εκτίμηση της FEMA, ήταν ένα άτομο να επαναστατήσει εναντίον των πολιτικών του Deep State, με τους «κόκκινους καταλόγους» να αξίζουν το υψηλότερο επίπεδο ελέγχου.

Ο ναύαρχος Crandall διάβασε δυνατά ένα τυχαίο όνομα από τη λίστα. «Τι θα άξιζε να συμπεριληφθεί ένας 85χρονος συνταξιούχος ταχυδρομικός υπάλληλος;» ρώτησε.

«Δεν θα ήξερα. Δεν ήμουν ποτέ στο High Point (άλλο όνομα για το Mt. Weather). Δεν ξέρω τιποτα για τις λίστες σας,θα μπορούσατε να τις κατασκευάσετε μόνοι σας», υποστήριξε ο Λονγκ.

Ο ναύαρχος σημείωσε ότι τα αρχικά του Λονγκ ήταν σε πολλές σελίδες. «Αρνείστε ότι είναι το χειρόγραφό σας;»

«Ήμουν πολυάσχολος άντρας αυτά τα δύο χρόνια. Είναι πιθανό, ναι, υπέγραψα έγγραφα χωρίς να τα διαβάσω καλά. Αν αυτό είναι το έγκλημά μου, ας είναι. Δεν έκανα καμία καταραμένη λίστα», είπε ο Λονγκ.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η FEMA ξεκίνησε τη λίστα πριν από πολύ καιρό, όταν βρισκόταν εκείνος ο αδυσώπητος τύπος Τζίμι Κάρτερ. Και χρόνο με τον χρόνο, διοίκηση μετά από διοίκηση, διαχειριστής της FEMA μετά από διαχειριστή της FEMA, ο κατάλογος διογκώθηκε περισσότερο… ο Μπάρον Τραμπ. Ήταν 11 ετών όταν το όνομά του μπήκε στην κόκκινη λίστα το 2018. Δεν είναι περίεργο; Το παιδί του προέδρου που σε διόρισε, το όνομά του μπαίνει σε μια λίστα ανατρεπτών», είπε ο ναύαρχος.

«Όπως είπα, δεν γνωρίζω τη λίστα».

«Αυτή η κόκκινη λίστα έχει ονόματα ατόμων που ήθελες να μπουν σε στρατόπεδα κράτησης αν κηρύσσονταν στρατιωτικός νόμος, δεν είναι αλήθεια;»

«Αυτό είναι παράλογο», είπε ο Λονγκ.

«Πώς γίνεται αφου σας διόρισε ο Πρόεδρος Τραμπ, και μέρες αργότερα, προστέθηκαν τα ονόματα των ανθρώπων της MAGA; Κανονικοί, εργατικοί άνθρωποι κάνουν τη ζωή τους και εν αγνοία τους τοποθετήθηκαν στη μυστική λίστα τρομοκρατών της υπηρεσίας σας», είπε ο ναύαρχος Crandall.
 

«Δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτό».

«Στο Ναυτικό ο καπετάνιος ενός πλοίου είναι υπεύθυνος για τις ενέργειες ολόκληρου του πληρώματος του. Ως διαχειριστής της FEMA, δεν ήσουν υπεύθυνος για τις ενέργειες των υφισταμένων σου;» ρώτησε ο ναύαρχος.

 Έριξε μια μακρά ματιά στο ταβάνι για μια στιγμή. «Η FEMA απασχολεί 20.000. Δεν μπορώ να ήξερα τι έκαναν 20.000 άνθρωποι 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν είμαι παντογνώστης».

«Λοιπόν, δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη, αυτό ακούω», είπε ο ναύαρχος. «Υποθετικά, και αυτό είναι μια μεγάλη έκταση της φαντασίας, ας πούμε ότι τα υποχείριά σας προστέθηκαν σε αυτές τις λίστες, για τις οποίες κατά κάποιο τρόπο δεν ξέρατε, πίσω από την πλάτη σας, ότι συνωμοτούσαν εναντίον σας — γιατί αυτό είναι. Λες ότι δεν φταις εσύ. Αυτό λες, κρατούμενε Λονγκ;»

«Λέω ότι δεν ξέρω τίποτα για τις λίστες σας», είπε ο Λονγκ.

«Ω, δεν είναι οι λίστες μου», απάντησε ο ναύαρχος. «Ήταν δικά σου. Υπάρχει κάποιος καλός λόγος που θα έπρεπε να επισκεφτείτε κρυφά τον Ομπάμα και τον διευθυντή του στη FEMA, τον προκάτοχό σας, Κρεγκ Φουγκέιτ, στην κατοικία του Ομπάμα στην D.C. τρεις φορές το 2018, ενώ εργαζόσασταν για τον Πρόεδρο Τραμπ;»

Για πρώτη φορά, ο Λονγκ δεν είχε απάντηση. Τραύλισε ασυνάρτητα και μετά ζήτησε από τον ναύαρχο Κράνταλ να επαναλάβει την ερώτηση.

«Σίγουρα, συναντηθήκατε με τον Ομπάμα και τον Φουγκέιτ στο DC στις 17 Ιανουαρίου, 22 Μαρτίου και 12 Μαΐου 2018;»

"Οχι. Δεν θυμάμαι."

"Ποιο είναι απ 'όλα? Δεν το θυμήθηκες τοτε ή δεν θυμάσαι τωρα. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο, έτσι;» ειπε ο ναύαρχος.

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση όπως διατυπώθηκε», είπε ο Λονγκ.

Ο ναύαρχος επιβράδυνε τον ρυθμό της ομιλίας του. «Λυπάμαι που δυσκολεύεστε να κατανοήσετε την ερώτηση. Είναι ένα απλό ναι ή όχι».

«Όχι, δεν τους γνώρισα», είπε ο Λονγκ.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, λέτε λοιπόν ότι δεν συναντήσατε τον Ομπάμα και τον Φουγκέιτ στο σπίτι του Ομπάμα στο DC στις ημερομηνίες που δόθηκαν ή σε άλλες ημερομηνίες;» είπε ο ναύαρχος.

«Ναι, αυτό λέω».

«Λοιπόν, αν παρουσιάσω μάρτυρες που σας τοποθετούν στην παρέα τους εκείνες τις μέρες, θα ήταν εξ ορισμού σας ψεύτες, είναι σωστό;»

«Αυτό είναι σωστό», είπε ο Λονγκ.

«Θα δούμε», είπε ο ναύαρχος και έβαλε το δικαστήριο σε διάλειμμα μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Συνεχιζεται με το μερος 2.....





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..








 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Ο Sinomosiologos

    ΈΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΣΧΌΛΙΑ!!!
    ΜΕ ΓΝΏΣΗ... ΑΝΤΊΛΗΨΗ...
    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΆ !!!

    ΑΑΑΧΧΧ...! ΈΤΣΙ ΝΑ ΣΚΆΣΕΤΕ
    ΦΑΛΙΤΣΕΣ.

    ΤΏΡΑ ΌΣΟ ΑΦΟΡΆ ΤΑ ΣΑΤΙΡΙΚΆ...
    Ε ! ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΟΎΜΕ ΚΑΝΈΝΑΝ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΙΑΠΟ ΆΛΛΕΣ ΧΏΡΕΣ,Ε ! ΤΙ ΝΑ ΛΈΕΙ ?

    WWG1WGA
    ΤΖΑΑΑ...!

    ΚΆΝΤΕ ΜΠΆΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΜΠΆΝΙΑ ΉΛΙΟ ΦΎΣΗ ΧΑΡΆ.




    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις