Η τελευταια δικη του Michael Sussmann...εν ζωη...!!!

 

Στο στρατιωτικό του δικαστήριο στις 22 Ιουνίου, ο

πρώην δικηγόρος της Κλίντον Μάικλ Σάσμαν είπε σε μια εναρκτήρια δήλωση ότι πίστευε ότι ήταν «ελεύθερος στο σπίτι» αφού ο ομοσπονδιακός δικαστης του DC τον αθώωσε επειδή είπε ψέματα στο FBI ότι είχε γνώση ενός διακομιστή υπολογιστή που συνέδεε τον Πρόεδρο Τραμπ σε τράπεζα της Μόσχας και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Ο Σάσμαν, που εκπροσωπεί τον εαυτό του, κατηγόρησε το Σώμα και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των ΗΠΑ για κακόβουλη δίωξη, λέγοντας ότι έγιναν η προσωπική αστυνομική δύναμη του Ντόναλντ Τραμπ – «Μια Γκεστάπο Τραμπ χρησιμοποιεί για να διευθετήσει βεντέτες εναντίον οποιουδήποτε δεν του αρέσει». Παρομοίασε τον Τραμπ με τον Ιωσήφ Στάλιν, του οποίου το Λαϊκό Επιμελητήριο Εσωτερικών Υποθέσεων (NKVD) είχε το μονοπώλιο στην επιβολή του νόμου από τη Σοβιετική Ένωση μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το NKVD ήταν διαβόητο επειδή έκανε τους εχθρούς του Στάλιν —και τις οικογένειές τους— να εξαφανιστούν.

Όταν ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall κατηγόρησε τη Sussmann για μεγαλομανια,θύμωσε εμφανώς, αποκαλώντας τόσο τον ναύαρχο όσο και την ομάδα τριών αξιωματικών «προσωπικές σκύλες του Ντόναλντ Τραμπ».

«Έχουμε ακούσει αυτές τις ανοησίες πολλές φορές, κρατούμενε Σάσμαν», είπε ήρεμα ο αντιναύαρχος Κράνταλ. «Είστε εδώ σήμερα για τα εγκλήματά σας, όχι για τον Πρόεδρο Τραμπ. Δεν είχε καμία σχέση με την έρευνά μας ή τη σύλληψή σας. Μπορείς να συμπεριφέρεσαι ευγενικά ή μπορούμε να σε φιμώσουμε».

«Αυτό είναι διπλός κίνδυνος», φώναξε ο Sussmann. «Μια κριτική επιτροπή συνομηλίκων μου με βρήκε αθώο!»

Η δήλωση του Sussmann αναφερόταν σε μια αναφορα της πέμπτης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ που απαγορεύει σε οποιονδήποτε να διωχθεί δύο φορές για ουσιαστικά το ίδιο έγκλημα. Για έναν δικηγόρο, όμως, είχε κακή κατανόηση του νόμου. Εξαιρέσεις από τη ρήτρα Διπλού Κινδύνου ορίζουν ότι ένα άτομο μπορεί να δικαστεί δύο φορές με βάση τα ίδια γεγονότα, εάν τα στοιχεία κάθε εγκλήματος είναι διαφορετικά, και διαφορετικές δικαιοδοσίες μπορούν να κατηγορήσουν το ίδιο άτομο για το ίδιο έγκλημα βάσει των ίδιων γεγονότων, χωρίς να παραβιάζεται ο Διπλός κίνδυνος.

Και ο αντιναύαρχος Crandall είχε διαφορετικό λόγο. «Ίσως να είσαι μπερδεμένος, κρατούμενε Σάσμαν. Δεν σας κατηγορούμε ότι λέτε ψέματα στο FBI. Σας κατηγορούμε για προδοσία και συνωμοσία για τη διάπραξη εκλογικής νοθείας, για την οποία πληρωθήκατε καλά», είπε.

Καταχώρησε σε αποδεικτικά στοιχεία τα τραπεζικά αρχεία του Sussmann για τον Σεπτέμβριο του 2016. Στις 16 εκείνου του μήνα ο Sussmann έλαβε μια κατάθεση για $1.400.000. Προήλθε από τον Act Blue, έναν αμερικανικό μη κερδοσκοπικό τεχνολογικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2004 που επιτρέπει σε αριστερούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, δημοκρατικούς υποψηφίους και προοδευτικές ομάδες να συγκεντρώνουν χρήματα από μεμονωμένους δωρητές στο Διαδίκτυο παρέχοντάς τους διαδικτυακό λογισμικό συγκέντρωσης κεφαλαίων. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Σάσμαν είπε στον πρώην αξιωματούχο του FBI Τζέιμς Μπέικερ ότι δεδομένα υπολογιστή έδειξαν μυστικές επικοινωνίες μεταξύ του Τραμπ, του Οργανισμού Τραμπ και της Alpha Bank με έδρα τη Ρωσία. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Sussmann πήρε άλλη μια αρκετά μεγάλη κατάθεση, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Κλίντον για 2.220.000 δολάρια.

Καμία πληρωμή δεν αναφέρθηκε στην ομοσπονδιακή δίκη του.

Ο Μπέικερ, ο οποίος έφυγε από το FBI το 2018 και τώρα εργάζεται στο Twitter, είπε στην ομοσπονδιακή δίκη του Σάσμαν: «Ο Μάικλ είναι φίλος μου και συνάδελφός μου και τον πίστεψα και πίστευα ότι η δήλωση ήταν αληθινή».

«Ας αφήσουμε στην άκρη την κατάθεση Act Blue. Αν, κρατούμενε Σάσμαν, οι Κλίντον δεν σε προσέλαβαν για να τροφοδοτήσεις το FBI ψευδείς πληροφορίες για τον Πρόεδρο Τραμπ, θα ήθελες να εξηγήσεις γιατί σε πλήρωσαν πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Για αμοιβές συμβούλων και ομιλίες», απάντησε ο Sussmann.

«Τι συμβουλευτική; Και που μίλησες;» ρώτησε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Αυτό είναι ιδιωτικό», είπε ο Sussmann.

«Κρατουμένε Sussmann, η ζωή σου κρέμεται από τις απαντήσεις σου. Και δεν είστε διατεθειμένος να δικαιολογήσετε γιατί σας δόθηκε μια πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων; Τα στοιχεία δείχνουν ότι πληρώθηκες για να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να συκοφαντήσεις τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ για να σταματήσει την προσπάθειά του για την προεδρία του 2016. Και αυτή είναι η τελική σας απάντηση;»

«Δεν έχω τίποτα άλλο να πω», είπε ο Sussmann.

Ο Αντιναύαρχος Crandall έμεινε στη θέση του, ζητώντας από την επιτροπή τριών αξιωματικών που ήταν επιφορτισμένη να κρίνει τη μοίρα του Sussmann να εξετάσει προσεκτικά γιατί το Ίδρυμα Κλίντον - και η Act Blue - θα είχαν παραδώσει "φιλανθρωπικά" εκατομμύρια δολάρια χωρίς προφανή λόγο.

Η επιτροπή χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να καταλήξει σε ετυμηγορία: ένοχος.

Ο Sussmann κρίθηκε ένοχος για προδοσία και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Εκτελέστηκε με πυροβολισμό οκτώ ώρες αργότερα. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις