Η γαλλική Γερουσία απέρριψε σχέδιο νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό, ώστε να συμπεριληφθούν τα εμβόλια covid19 στη λίστα των υποχρεωτικών εμβολίων!!

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του Covid-19: το κείμενο απορρίφθηκε στην επιτροπή της γαλλικής Γερουσίας.Η γαλλική Γερουσία απέρριψε

σχέδιο νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό,για να συμπεριληφθούν τα εμβόλια covid19 στη λίστα των υποχρεωτικών εμβολίων!! ( σσ η γαλλική Γερουσία καταρρίπτει έτσι το αφήγημα της ασύμμετρης σύγκρισης ότι τα εμβόλια covid19 πρέπει να είναι υποχρεωτικά για τον πληθυσμό όπως είναι αυτά π.χ της ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας, αιμόφιλου ινφλουέντζας, φυματίωσης, τετάνου, ηπατίτιδας Α, ηπατίτιδας B, πολιομυελίτιδας, διφθερίτιδας, κοκίτη, μηνιγγίτιδας C και πνευμονιόκοκκου κ.α)

Το νομοσχέδιο των Σοσιαλιστών Γερουσιαστών, το οποίο σχεδιάζει να προσθέσει τον Covid-19 στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων, δεν εγκρίθηκε στις 6 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες, το κείμενο είναι απίθανο να εγκριθεί σε σύνοδο στις 13 Οκτωβρίου.

Μετά τους υγειονομικούς, πρέπει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 να επεκταθεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό; Η συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερουσίας το θεώρησε περιττό. Σε συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη το πρωί, 6 Οκτωβρίου, δεν ενέκρινε το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Ομάδα στις 31 Αυγούστου. Η πλειοψηφία των γερουσιαστών θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να συνεχιστεί η πειθώ στους εναπομείναντες, παρά να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα.

Κανένα κείμενο δεν βγήκε από την επιτροπή, είναι λοιπόν η αρχική πρόταση νόμου που θα συζητηθεί στο ημικύκλιο στις 13 Οκτωβρίου. Λογικά, η ίδια ισορροπία δυνάμεων θα πρέπει να αναπαραχθεί, οι ομάδες LR και η κεντρώα ένωση έχουν καταψηφίσει το κείμενο ως επί το πλείστον.

Πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την εμβολιακή κάλυψη, χωρίς να πάμε σ’ αυτήν την υποχρέωση”, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Catherine Deroche (LR), μετά τη συνάντηση, η οποία προτιμά να συνεχίσει την δια της “πειθούς” προσέγγιση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή του νόμου αποτελεί επίσης μέρος των επεφρασμένων επιιφυλάξεων. «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να είναι ασορτί με τον έλεγχο. Αν πιέσουμε χωρίς έλεγχο, δεν βλέπω πώς μπορεί να λειτουργήσει », επιμένει η Catherine Deroche. Η μόνη υπό συζήτηση τροπολογία, η οποία προέβλεπε την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν υιοθετήθηκε επίσης.

Ο René-Paul Savary (LR), είναι ένα από τα μέλη της επιτροπής που επέλεξε να απέχει. Πιστεύει ότι το ερώτημα αξίζει «μεγάλη ταπεινοφροσύνη». «Υπήρξαν τόσα πειστικά επιχειρήματα για την υποχρεωτικότητα όσα υπήρξαν επίσης πειστικά για τη μη υποχρεωτικότητα. “
Ο εμβολιασμός, είναι ο «ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί επαρκής συλλογική ανοσία» και «να μετατραπεί η επιδημία σε φαινόμενο χαμηλού θορύβου με πιθανές εποχιακές αναζωπυρώσεις, συμφιλιώνοντας την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και ίσης μεταχείρισης των συμπολιτών μας». Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της έκθεσης του Bernard Jomier, που παρουσιάστηκε στους συναδέλφους του σήμερα το πρωί. Ο γερουσιαστής υπενθυμίζει ότι η παραλλαγή Delta, με τον υψηλότερο βαθμό μεταδοτικότητας, άλλαξε την κατάσταση και τώρα απαιτεί ποσοστό ασυλίας πληθυσμού (εμβολιασμένο ή αποκτημένο μετά τη μόλυνση) μεταξύ 90% και 95%.

Ενώ η έκθεση αναγνωρίζει ότι η εισαγωγή του υγειονομικού πάσου έχει επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού στη Γαλλία, ανησυχεί ιδιαίτερα για τη μείωση του αριθμού των πρώτων ενέσεων από τις 31 Ιουλίου.….

Ο Bernard Jomier επισημαίνει επίσης τις “πρακτικές δυσκολίες” του υγειονομικού πάσου, “ιδίως όσον αφορά τους τρόπους ελέγχου του στην είσοδο ορισμένων χώρων όπου συνωθείται ο κόσμος, όπως ιδρύματα υγείας, γηροκομεία και εστιατόρια”. “Ο αντίκτυπος του υγειονομικού πάσου στην κυκλοφορία του ιού παραμένει επομένως αμφισβητήσιμος”, προσθέτει….

 

publicsenat 6/10/21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις