ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

 

Μπορεί η οικονομία να βρίσκεται σε   lock down λόγω covid 19, όμως ευκαιρίες υπάρχουν.  Την Πέμπτη το πρωί 28-1-2021 η εφαρμογή Robihood απέκλεισε

τους χρήστες από την μετοχή της εταιρείας Game Stop με αποτέλεσμα να χάσουν από πιθανά κέρδη. Υποβλήθηκαν άμεσα 33 αγωγές κατά της Robinhood επειδή δεν τήρησε την υποχρέωσή παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους τους χρήστες της. Την ίδια στιγμή και εντελώς συμπτωματικά η εταιρεία Discord κατέβασε την Robinhood από τους σέρβερ της Ως εκ τούτου τα Αμοιβαία  Κεφάλαια Κινδύνου (Hedge Funds) πίσω από τα οποία κρύβονται οι διάσημοι φιλάνθρωποι της Γουόλ Στρείτ, διέσωσαν   μερικά δισεκατομμύρια σε ζημιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την συνήθη πρακτική τους, διαχειριστές Αμοιβαίων κεφαλαίων αποφάσισαν να κερδίσουν από την μετοχή της Game Stop. "Δανείστηκαν μετοχές στην τιμή των $10 , τις πούλησαν με σκοπό να τις επιστρέψουν αφού τις  αγοράσουν στο τέλος της ημέρας προς $6 κερδίζοντας $4 ανά μετοχή. Μόνο που μια ομάδα άσχετων που χρησιμοποιούν της πλατφόρμα reddit αποκαλούμενοι   Wall Street bets, έπαιξαν αγοράζοντας μετοχές της Game Stop μέσω τις πλατφόρμας  Robinhood ανεβάζοντας την μετοχή από $10 σε $483. Μπροστά στην προοπτική η μετοχή να ξεπεράσει τα $1.000, η Robinhood απέκλεισε τους χρήστες από την μετοχή.
 
Αποτέλεσμα. Οι διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων στόχευαν σε κέρδη ύψους 40% και τελικά έκλεισαν με ζημιά 4830% χάνοντας δισεκατομμύρια.
 
Ηθικό δίδαγμα.
 
 Όσοι επενδύουν χρήματα σε ψόφιο άλογο κινδυνεύουν να τα χάσουν στο πολλαπλάσιο.
Κάπου αλλού, κάποιοι δηλώνουν υποψήφιοι,  κάποιοι περιμένουν εκλογές για να πουλήσουν την ψήφο τους για ένα εικοσάρικο και κάποιο περιμένουν  μια απευθείας ανάθεση για να κλαδέψουν δέντρα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

Σχόλια

  1. Ανεξέλεγκτες αυτές οι εταιρείες, παρανομούν εν ψυχρώ και είτε δεν τιμωρούνται καθόλου, είτε τρώνε μικρά (ελάχιστα δηλαδή για το μέγεθός τους) πρόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις