Ποιοι ειναι τελικα οι ρατσιστες...Ποια χώρα είναι το τελευταίο προπύργιο της δουλείας;

 


Το concept είναι το εξής: Η Αφρική θα είχε μεγαλουργήσει εάν δεν έρχονταν οι κακοί Λευκοί να την κατακτήσουν και να πάρουν τους
μαύρους σκλάβους. Για την δουλεία φταίνε οι Λευκοί και μόνο οι Λευκοί και θα πρέπει όλες οι γενιές Λευκών να νιώθουν ενοχές και ντροπή για την φυλή τους (αλλιώς είναι ρατσιστές), να σκύβουν συνεχώς το κεφάλι και να ζητάνε αιωνίως συγνώμην (αλλιώς είναι ρατσιστές) που βέβαια δεν θα γίνεται δεκτή, απλά και μόνο για προέρχεται από Λευκούς (που έτσι κι αλλιώς είναι ρατσιστές). Απόδειξη ότι η Αφρική θα μεγαλουργούσε εάν την άφηναν ήσυχη η Λευκοί είναι η Γουακάντα. Το ότι είναι μια φανταστική χώρα δεν έχει απολύτως καμία σημασία και όποιος πιστεύει διαφορετικά είναι ρατσιστής. Επίσης, όποιος δεν δει την ταινία «Μαύρος Πάνθηρας» είναι ρατσιστής και όποιος την δει και δεν του αρέσει είναι ρατσιστής. Επίσης όποιος τολμήσει να πει ότι στον απεχθή θεσμό της δουλείας συμμετείχαν Μαύροι (και Άραβες και Εβραίοι και Ινδιάνοι και γενικά όλες οι φυλές της γης) και ότι πρώτοι οι Λευκοί την κατήργησαν και τελευταίοι οι Μαύροι (και όχι όλοι) είναι ρατσιστής. Γενικά όποιος διαβάζει ιστορία και ερευνά και δεν αφήνεται στα συστημικά μέσα και στις ταινίες του Hollywood να του μάθουν "ιστορία" είναι ρατσιστής.  Και όποιος δεν γιορτάζει ολόκληρο τον Φεβρουάριο τον "Μήνα Μαύρης Ιστορίας", τι είναι; Το βρήκατε. 

Εάν δεν το ξέρετε, η Μαυριτανία ήταν η τελευταία χώρα στον κόσμο που κατάργησε την δουλεία το 1981. Αναγκάστηκε να το κάνει ύστερα από διεθνείς πιέσεις το 2007 και να περάσει έναν νέο νόμο που επέβαλε την κατάργηση της δουλείας. Ο νόμος επιβλήθηκε μόνο στα λόγια και για αυτό η Μαυριτανία εξακολουθεί να είναι η χώρα που η πρακτική της δουλείας είναι βαθιά ριζωμένη από κάθε άλλη χώρα στη γη.

 
Το 90% της Μαυριτανίας καλύπτεται από την έρημο της Σαχάρας. Η υπόλοιπη χώρα εμπίπτει στο ημισφαίριο Σαχέλ. Η έρημος της Σαχάρας εξαπλώνεται από τη στιγμή που η Μαυριτανία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το 1960. Ήταν απλά μια γαλλική αποικία από το 1903 μέχρι το 1960. Οι Γάλλοι αξιολόγησαν τη Μαυριτανία μόνο για γεωπολιτικούς λόγους και την απέκτησαν για να συνδέσουν την πολύτιμη αποικία τους στην Αλγερία με τις κατακτήσεις τους στην Δυτική Αφρική και την Κεντρική Αφρική. Θεωρήθηκε ως ένα άλλο ορμητήριο και η μόνη αξιοσημείωτη δράση τους εκεί ήταν το να καταστείλουν τις πιο σαφείς μορφές δουλείας όπως προσπάθησαν να το κάνουν στο Μάλι και στον Νίγηρα.

Η Μαυριτανία εξακολουθεί να είναι μια απελπιστικά φτωχή, έρημη χώρα που κατοικήθηκε από τους Βέρβερους νομάδες (White Moors) οι οποίοι άρχισαν να υποδουλώνουν τους μαύρους της Δυτικής Αφρικής (Black Moors) πριν από αιώνες. Η πρώην μαύρη κάστα σκλάβων που είναι γνωστή ως Χαρατίν αποτελεί το 40% του πληθυσμού. Υπάρχει ένα ακόμη 30% του πληθυσμού που προέρχεται από δυτικούς Αφρικανούς. Οι Bidhan Moors είναι μόνο το 30% του πληθυσμού της Μαυριτανίας και έχουν γίνει μια μικτή φυλετική ελίτ μέσω της διασταύρωσης με τους δούλους τους.

 
Σε γενικές γραμμές, οι Ευρωπαίοι δεν είχαν ενδιαφέρον για τη Μαυριτανία. Για αιώνες, το μοναδικό ενδιαφέρον που είχαν οι Ευρωπαίοι στη χώρα ήταν το εμπόριο της αραβικής μαστίχας με νομαδικές φυλές κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού. Το υπερατλαντικό δουλεμπόριο έσυρε μαύρους σκλάβους από τη Σενεγάλη στην Αγκόλα. Μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα η Γαλλία άρχισε να επεκτείνει την κυριαρχία της στην περιοχή πέρα ​​από τη βάση της στη Σενεγάλη. Το συμπέρασμα είναι ότι η ευρωπαϊκή επιρροή είχε πολύ μικρότερο αντίκτυπο στη Μαυριτανία από οπουδήποτε αλλού στην Αφρική. Αυτές οι νομαδικές φυλές της ερήμου δεν θεωρούνταν ότι αξίζουν τη δαπάνη της κατάκτησης.

 
Εκτός από τη δουλεία, τα παραδοσιακά αφρικανικά έθιμα, όπως το να επιβάλλουν στις γυναίκες να καταναλώνουν 16.000 θερμίδες ημερησίως προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο χοντρές, έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι "στους αρχαίους Moors, μια χοντρή σύζυγος ήταν σύμβολο του πλούτου ενός άντρα, απόδειξη ότι είχε αρκετά πλούτη για να την ταΐσει γενναιόδωρα, ενώ άλλες έχαναν τη ζωή τους στο επιρρεπές στην ξηρασία έδαφος.

 
Οι Μαυριτανοί είναι γνωστοί στον κόσμο για τους δούλους τους και τις μαύρες χοντρές γυναίκες τους. Έχουν επίσης αυτές τις βασικές αφρικανικές καλύβες όπου κρατούν τους σκλάβους και τις χοντρές γυναίκες:

 
Αν έχετε ποτέ θελήσετε να ζήσετε την εμπειρία να ζείτε σε μια αφρικανική καλύβα με μια χοντρή μαύρη γυναίκα που είναι δούλη σας, η Μαυριτανία είναι ο τόπος για να πάτε. 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις