Ο Ρουβίκωνας κανει τωρα και την εξωτερικη πολιτικη της χωρας...!!!

 


Φόβος επεισοδίων και αυξημένη ετοιμότητα επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο «Ρουβίκωνας» τοποθετήθηκε δημόσια εναντίον οπαδών της Ντιναμό Κιέβου με αφορμή
το σημερινό ματς της ουκρανικής ομάδας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Γιουρόπα Λιγκ.
Στο πλαίσιο της μετακίνησης Ουκρανών οπαδών -μερίδα των οποίων διακατέχεται από ακροδεξιές και νεοναζιστικές απόψεις- υπάρχει ανησυχία για τυχόν «ενέδρες» από αντιφασίστες οπαδούς της Ενωσης καθώς και από αντιεξουσιαστές οπαδούς που ενδεχομένως να… αδράξουν την ευκαιρία.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, οι περίπου 500 Ουκρανοί οπαδοί αναμένεται να μεταβούν οργανωμένα με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το Καλλιμάρμαρο, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Ωστόσο επικρατεί ανησυχία στο ενδεχόμενο κάποιοι πιο «σκληροπυρηνικοί» Ουκρανοί -που έχουν «κακό όνομα»- να αναζητήσουν τον δρόμο τους για το γήπεδο μέσω ΗΣΑΠ.
Παράλληλα οι Ουκρανοί δεν έχουν δηλώσει τα ξενοδοχεία διαμονής τους, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Το απειλητικό μήνυμα

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» αναφέρεται στους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου με ιδιαίτερα απειλητικό ύφος, χαρακτηρίζοντας την παρουσία τους «πρόκληση για όλο τον αντιφασιστικό κόσμο, είτε έχει σχέση με τα γήπεδα είτε δεν περνάει ούτε από έξω».
Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ειδικά στην ανατολική Ευρώπη, η πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων/εταιρειών έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη σχέση με τον φασισμό. Η έκταση αυτού του προβλήματος ίσως δεν είναι κατανοητή στην Ελλάδα που τα περιστατικά συνταύτισης οπαδών-ακροδεξιάς είναι μεμονωμένα και που η γενικευμένη διείσδυση στα γήπεδα παραμένει ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για τη Χρυσή Αυγή και το σκυλολόι του φασιστικού χώρου.(…)

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του “Δεξιού τομέα”. Βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα.

Αυτοί οι φασίστες έρχονται στην Ελλάδα εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα της 15ης Φλεβάρη.
Eίναι καθήκον πρώτα από όλα των αντιφασιστών στις κερκίδες, ανεξάρτητα ποια ομάδα υποστηρίζουν, να αντιπαρατεθούν και να δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον φασιστικό οχετό του “Δεξιού τομέα” (που ας μην ξεχνάμε είχε ζωτικές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή)… Κάθε φασιστική πρόκληση, κάθε παρουσία τέτοιων αντικοινωνικών στοιχείων, τέτοιων φονιάδων, είτε είναι Ελληνες είτε Ουκρανοί, είτε οτιδήποτε, πρέπει να απαντιέται. Και ως ένα διεθνιστικό σινιάλο, αυτή τη φορά στους Ουκρανούς και Ρώσους αντιφασίστες, και ως ένα σινιάλο στην ελληνική κυρίαρχη τάξη: μην ελπίζετε, ο φασιστικός σας σύμμαχος θα τσακιστεί».

Ηδη από χθες ήταν αυξημένες οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον φόβο μεμονωμένων επιθέσεων.

Σημειωτέον δε ότι και στις 2 Νοεμβρίου 2017 που είχε γίνει ο αγώνας ΑΕΚ-Μίλαν για το Γιουρόπα είχαν γίνει επεισόδια.

Παρά το γεγονός πως είχε τονιστεί στους Ιταλούς φιλάθλους να κινηθούν συντονισμένα με λεωφορεία από το Καλλιμάρμαρο προς το ΟΑΚΑ, περίπου 70 οπαδοί, πολλοί από τους οποίους χαρακτηρισμένοι της κατηγορίας RISK, επιβιβάστηκαν σε συρμό του ηλεκτρικού στην Ομόνοια με κατεύθυνση το γήπεδο και στα Πευκάκια οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να μεταβούν στο γήπεδο στην παρουσία Ιταλών οπαδών εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον τους με πέτρες, ξύλα και πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν και να υπάρξουν τραυματισμοί.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις