Το επεισόδιο στα Ίμια ήταν προγραμματισμένο να γίνει;

Το επεισόδιο στα Ίμια ήταν προγραμματισμένο να γίνει; (Βίντεο)


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εχθές συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ομόλογό του προκειμένου να συζητήσουν για το Σκοπιανό. Όσο λοιπόν όλοι οι Έλληνες παρακολουθούσαν τα
τεκταινόμενα στα Ίμια, ο κ.Κοτζιάς μαζί με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ αποφάσισαν ότι η καλύτερη λύση είναι η σύνθετη ονομασία. Όσο οι Έλληνες ασχολούνταν με τους λεονταρισμούς των Τούρκων, η κυβέρνηση ασχολούνταν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Φαινόμενα όπως αυτό των Ιμίων ενώ προκαλούν ανησυχία στους πολίτες, δεν προκαλούν την ίδια ανησυχία και στους πολιτικούς, τουλάχιστον όχι όσο θέλουνε αυτοί να νομίζουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή κρίση έκανε την Νέα Δημοκρατία να παγώσει έστω και προσωρινά την εξεταστική για τον κ.Καμμένο την οποία είχε ζητήσει. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φάνηκε εντελώς ανέτοιμη να απαντήσει σε μια μεγάλη εθνική κρίση όπως ήταν η χθεσινή και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση έδρασε σαν να έγινε κάτι που ήξερε ότι θα γίνει. Λίγες ημέρες πριν, ο πρέσβης των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι φοβάται μια κρίση στο Αιγαίο οπότε και οι Αμερικάνοι ήξεραν τι θα συμβεί και η Ελληνική κυβέρνηση το γνώριζε (αφού το έμαθε από τον πρέσβη).



Άξιο αναφοράς είναι και το εξής:

Λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η νέα «κρίση των Ιμίων» ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι…θα ξεσπάσει κρίση. Όταν θέλεις να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλό σου δεν του ανακοινώνεις την επίθεση που πρόκειται να κάνεις. Ο Ερντογάν δεν τα πάει καθόλου καλά στην Συρία και έπρεπε να βρει ένα «κόλπο» ώστε να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη.

Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει

Το μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι λογικό και επόμενο. Μια ελεγχόμενη κρίση μπορεί να εξελιχθεί άσχημα και να οδηγήσει σε ένα πόλεμο Ελλάδας –Τουρκίας. Οι πολιτικοί της Τουρκίας παίζουν πολιτικά παιχνίδια αλλά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων όχι. Δεν θα είναι παράλογο κάποια στιγμή κάποιος Έλληνας να πάρει την απόφαση να πατήσει το «κουμπί» και τότε το Αιγαίο θα πάρει φωτιά.








ΠΗΓΗ
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις