Αφήνουν τουρκικές φρεγάτες να αλωνίζουν μία ανάσα από την Αττική! - Σε ρόλο παρατηρητή αμερικανικό σκάφος

ΒΙΝΤΕΟ: Αφήνουν τουρκικές φρεγάτες να αλωνίζουν μία ανάσα από την Αττική! - Σε ρόλο παρατηρητή αμερικανικό σκάφος


Λίγο μετά αφότου από τα στόματα τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου ακούστηκαν βαρύγδουπες δηλώσεις για την ελληνική κυριαρχία στο
Αιγαίο, η Άγκυρα επέλεξε για άλλη μία φορά να στείλει το μήνυμά της, όχι με λόγια αλλά με...πράξεις.

Μάλιστα αυτή τη φορά οι Τούρκοι έστειλαν τουρκική φρεγάτα να...βολτάρει στο κεντρικό Αιγαίο, φτάνοντας μία ανάσα από την Αττική! 

Ο λόγος για την φρεγάτα "Barbaros", η οποία λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι "έκοβε βόλτες" στην θαλάσσια περιοχή του Κάβο Ντόρο στην Εύβοια, φτάνοντας σε απόσταση μερικών μιλίων από το ακρωτήριο του Καφηρέα. 

Η τουρκική φρεγάτα είχε σταλθεί στην περιοχή τις πρώτες μεσημβρινές ώρες προκειμένου να παρακολουθήσει "διακριτικά" την άσκηση «Αστραπή» στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες. Μόνο "διακριτική" δεν ήταν η παρουσία του τουρκικού πλοίου, το οποίο αφού παρέμεινε σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες ανοικτά του Κάβο Ντόρου, επέλεξε να ακολουθήσει μία πιο νότια κατεύθυνση, πλησιάζοντας επικίνδυνα το νησί της Μήλου!

Η ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής πήρε εντολή να παρακολουθεί τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας, ενώ από σχετικά μεγάλη απόσταση επιτηρούσε την περιοχή το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross» .

Πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις οι ελληνικές φρεγάτες άρχισαν να ακολουθούν τον δρόμο της επιστροφής προς την Σαλαμίνα, η τουρκική φρεγάτα "Barbaros" στην κυριολεξία τις κυνηγούσε (!), ενώ για να αποφευχθούν τα χειρότερα, στο κέντρο του Αιγαίου, το αμερικανικό αντιτορπιλικό φέρεται να μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στο "Barbaros"  και την φρεγάτα "Θεμιστοκλής".

Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν την ώρα που η Ουάσινγκτον στέλνει αξιωματούχους της σε Άγκυρα και Αθήνα προκειμένου να αποκλιμακωθεί πλήρως η ένταση στο Αιγαίο, κάτι που για την ώρα δεν συμβαίνει εξαιτίας των εμμονών της γείτονος. 

Όταν λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, οι Τούρκοι επί της ουσίας ανενόχλητοι μπαίνουν στο κεντρικό Αιγαίο "κυνηγώντας" ελληνικές φρεγάτες, τότε ο κίνδυνος «ατυχήματος», όπως σημείωσε και ο Πάνος Καμμένος, αυξάνεται επικίνδυνα. 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:












ΠΗΓΗ

































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις