”Κάναμε τα φασιστικά σκυλιά να πληρώσουν”: Σοκαριστική ανάρτηση των Αντιφά για τη σφαγή στο Λας Βέγκας

 


Το παρακλάδι της αριστερής εξτρεμιστικής ομάδας Αντιφά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας έχει επικριθεί για την ανάρτηση ενός σοκαριστικού μηνύματος στο Facebook που εγκωμιάζει
τον άνθρωπο που σκότωσε τουλάχιστον 59 άτομα στο Λας Βέγκας στη χειρότερη μαζική δολοφονία στην αμερικανική ιστορία, μεταδίδει η Daily Mail.
Φωτογραφίες της ανάρτησης που ανέβηκε και μετά διαγράφηκε έχουν μεταφερθεί στον ιστότοπό τους, υπογραμμίζοντας την υποστήριξή τους για τον νεκρό 64χρονο δράστη Stephen Paddock.
«Ένας από τους συντρόφους μας από το παρακλάδι μας στο Λας Βέγκας έχει κάνει αυτά τα φασιστικά σκυλιά που υποστηρίζουν τον Τραμπ να πληρώσουν», έγραφε η ανάρτηση την Τρίτη το πρωί.

Η ανάρτηση των Αντιφά της Μελβούρνης δημοσιεύθηκε λίγο περισσότερο από 12 ώρες μετά την σφαγή στο δρόμο από το Mandalay Bay Resort στο Λας Βέγκας, καθώς ο τραγουδιστής Jason Aldean είχε εμφανιστεί στη σκηνή για να κλείσει την τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ 91 Harvest Music Festival.
Ο Paddock, ένας εκατομμυριούχος λογιστής που ζούσε 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Λας Βέγκας στην πόλη Mesquite της Νεβάδας, σε ένα χωριό, άνοιξε πυρ σε ένα φεστιβάλ στο οποίο παρευρέθηκαν 22.000 άνθρωποι.


Ο δράστης, Stephen Paddock.

Το προσβλητικό μήνυμα που τον επαίνεσε καταδικάστηκε ευρέως, καθώς φωτογραφίες του μηνύματος επαναδημοσιεύθηκαν από διάφορους χρήστες στη σελίδα των Αντιφά Μελβούρνης στο Facebook.
Ενώ μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Guardian υποστηρίζουν ότι το μήνυμα ανέβηκε από ψεύτικο λογαριασμό, οι ίδιοι οι Αντιφά Μελβούρνης στην σελίδα τους στο Facebook δεν έχουν διαψεύσει ούτε έχουν κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι αυτή τη στιγμή.
To Politifact, το οποίο έκανε ένα ρεπορτάζ με όλες τις ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με τη σφαγή στο Λας Βέγκας, αναφέρει την ανάρτηση ως ”απάτη”, η μόνη όμως εξήγηση που παρέχει είναι ότι ”δεν έχουν προκύψει ακόμη αποδείξεις ότι η Αυστραλιανή ομάδα-ή κάποια άλλη Αντιφά ομάδα-έπαιξε κάποιο ρόλο”, ενώ ταυτόχρονα επικοινώνησε με τους Αντιφά Μελβούρνης για κάποιο σχόλιο αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.
Τον Ιούνιο,  οι Αντιφά Μελβούρνης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον παρουσιαστή του Sky News και συντηρητικού αρθρογράφου Andrew Bolt στη Μελβούρνη, ο οποίος κατάφερε να αμυνθεί και να τους διώξει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που τραβήχτηκε σε βίντεο.
Ενώ το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, το FBI λέει ότι ο σκοπευτής δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατική ομάδα.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις