Πετάνε τους Ισπανούς εκτός Καταλονίας: Με 50 μπλόκα έκλεισαν όλες τις οδικές αρτηρίες από και προς Καταλονία – Δηλώσεις Μπαρτομέου για αποχώρηση Μπαρτσελόνα από Πριμέρα Ντιβιζιόν

 


Στο χάος και στην δίνη ενός εμφυλίου πολέμου «σπρώχνεται» με ταχύτητα  η Καταλονία,  μετά την απίστευτα σκληρή στάση της ισπανικής αστυνομίας. Τα γεγονότα τρέχουν με γρήγορους
ρυθμούς. Πάνω από 50 μπλόκα έχουν δημιουργηθεί αποκόβοντας εισόδους και εξόδους από και προς την Καταλονία. Ισπανοί Αστυνομικοί έχουν κυνηγηθεί ενώ αστυνομικές Ενώσεις απαιτούν την παραίτηση Ραχόι και του Zoido (εσωτερικής Ασφαλείας) επειδή δεν μπορούν να αποτρέψουν το κυνηγητό εναντίον των Ισπανών που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Καταλονία. Δηλώσεις σοκ και από Μπαρτομέου.
Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου εμφανίστηκε μπροστά στα Μέσα και τόνισε την πιθανότητα να εγκαταλείψει την Πριμέρα Ντιβιζιόν εάν η Καταλονία δρομολογήσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάζει την περίπτωση η ομάδα να εγκαταλείψει τη La Liga, εάν η ανεξαρτησία της Καταλονίας γίνει πραγματικότητα».
«Θα συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα και τότε προφανώς θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αλλά, αν γίνει πραγματικότητα η ανεξαρτησία, το ΔΣ δεν έχει άλλη λύση από το να εξετάσει τι θα γίνει», συμπλήρωσε ο Μπερτομέου.
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενωθεί με την εθνική επιθυμία για το δημοψήφισμα, για το δικαίωμα της επιλογής και ταυτόχρονα έχουμε στηρίξει επί τούτου και την ελεύθερη έκφραση των μελών μας».
«Σε περίπτωση ανεξαρτησίας, ο σύλλογος και τα μέλη θα πρέπει ν’ αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν».
Ο υπουργός Αθλητισμού της Καταλονίας, Ζεράρ Φιγκέρας, πρότεινε τη λύση η Μπάρτσα να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ακόμη κι αν αποσχιστεί η Καταλονία από την υπόλοιπη Ισπανία, σε μια φόρμουλα Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σουόνσι να συμμετέχει σε αυτήν, παρόλο που ανήκει σε άλλο κράτος. Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, συμβαίνει και με τη Μονακό, που ως ομάδα ενός ανεξάρτητου κρατιδίου συμμετέχει στη Ligue 1 της Γαλλίας.
«Σε περίπτωση ανεξαρτησίας, οι καταλανικές ομάδες στη La Liga, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα, θα πρέπει να αποφασίσουν πού θέλουν να παίξουν: στο ισπανικό πρωτάθλημα ή σε μια γειτονική χώρα όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή ακόμη και η αγγλική λίγκα», δήλωσε ο Φιγκέρας.
Αφίσες με Ισπανούς Αστυνομικούς που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις της Κυριακής έχουν εμφανιστεί. Καταζητούνται...
Καταλανοί έχουν κινητοποιηθεί και πολιορκούν την Εθνοφυλακή και το αρχηγείο της Ισπανικής Αστυνομίας στη Manresa.
Καταλανοί μπλοκάρουν με ότι βρουν τις οδικές αρτηρίες. Αλλοι απλά ξαπλώνοντας. «Να ζήσει η Δημοκρατία μας» τονίζει Καταλανός. Αξιωματούχος της Αστυνομίας της Καταλονίας ανέφερε ότι οι δρόμοι έκλεισαν επειδή «Η Καταλονία, η νέα Δημοκρατία γεννήθηκε».
Το Αρχηγείο των Ciudadanos στη Μπαρτσελόνα έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις των Καταλανών: «Εξω οι δυνάμεις κατοχής φωνάζουν».
Δείτε εδώ Βίντεο






Ειναι ξεκάθαρο πλέον από τις εικόνες και τα βίντεο που έρχονται ότι η Ισπανία δεν μπορεί σίγουρα να βασιστεί στην Καταλανική Mossos d’Esquadra. Αυτή ορκίστηκε πίστη στην Καταλονία.
Οι Mossos τόνισαν πριν λίγο ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να ανοίξουν οι δρόμοι. Τρακτέρ και οδοφράγματα, κλειστά τούνελ παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πάνω από 50 μπλόκα σε όλη την Καταλονία ενώ έχουν κλείσει και οι εμπορικοί δρόμοι από και προς την Γαλλία.
10 χλμ ουρά στον αυτοκινητόδρομο AP7 κοντά στη Girona, 9 χλμ ουρά κοντά στην Μπαρτσελόνα και 7 χλμ στην  Lleida.
Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται όλο και μαζικές ενώ όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ένα ακόμη πιθανό «λάθος» της ισπανικής αστυνομίας θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα θύμιζαν τον ισπανικό εμφύλιο( 1937) ο οποίος μετρά 80 χρόνια .   

Eκατοντάδες αστυνομικοί αναγκάστηκαν να δεχθούν έξωση  από τα ξενοδοχεία τους σε  μια κίνηση  που ονομάστηκε «απομάκρυνση του ισπανικού  έθνους από την Καταλονία».
Ο ιδιοκτήτης του τριών αστέρων ξενοδοχείου Hotel Vila στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Calella, βόρεια της Βαρκελώνης, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ζήτησε από περίπου 100 αστυνομικούς της GUARDIA CIVILE  να «ξεκουμπιστούν άρον-άρον».
Ο David Coll είπε ότι είχε λάβει την απόφασή του μετά από αντιπαραθέσεις μεταξύ αστυνομικών  και ντόπιων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες .
Οι αστυνομικοί  φρουροί που κοιμόντουσαν στο ξενοδοχείο χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία για να διασκορπίσουν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα εκλογικά τμήματα κατά τη διάρκεια δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Περίπου 300 επιπλέον Ισπανοί αστυνομικοί διαμένουν σε άλλα δύο ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη λέγεται ότι έχουν κληθεί να φύγουν, ενώ απ΄έξω από τα ξενοδοχεία μαζεύονται διαδηλωτές μα άγριες διαθέσεις όπως και στις πόλεις Lleida , Reus και Pineda de Mar στην Καταλονία.
Η αστυνομία της Ισπανίας είναι σε απόγνωση και αναφέρει την έλλειψη απαραίτητου προσωπικού.
Επίσης, ανέφεραν ότι ορισμένοι διανομείς είχαν διακόψει την προμήθεια τροφίμων στα ξενοδοχεία που διέμεναν οι αστυνομικοί.
 Δεν είναι σαφές πού θα στεγαστεί  η αστυνομία και οι φρουροί εφόσον αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία, ενώ  ένα από τα τρία πορθμεία στο λιμάνι της Tarragona και της Βαρκελώνης, προτείνεται ως επιλογή  για διαμονή των περίπου 3.000 αστυνομικών  δυνάμεων .
Την ίδια στιγμή σήμερα κηρύχτηκε ημέρα γενικής απεργίας στην Καταλονία ως απάντηση στην αστυνομική βία της Κυριακής από την οργάνωση  Taula per la Democracia, που θέλει ανεξαρτησία από την Μαδρίτη.
Η οργάνωση, η οποία περιλαμβάνει συνδικάτα και το κίνημα της εθνικής κοινοβουλευτικής εκστρατείας υπέρ της ανεξαρτησίας, ονομάστηκε «αντίσταση του Καταλανικού έθνους».
Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει τις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων υγείας και των σούπερ μάρκετ, με ένα σημαντικό αριθμό καταστημάτων  τροφίμων να ανακοινώνει ότι θα κλείσει τις πόρτες της μεταξύ 14:00 και 16:00 για τους πελάτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην απεργία .
Η κυβέρνηση της Καταλονίας έχει υποσχεθεί στους υπαλλήλους ότι δεν θα μειώσει  τους μισθούς τους αν συμμετέχουν  στην απεργία.
Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες όλους τους γραφειοκράτες τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας και μετά το πατατράκ των γερμανικών εκλογών , σειρά παίρνει η Ισπανία και η κυοφορούμενη απόσχιση της Καταλονίας.
Δύσκολα προβλήματα σε μια ήδη προβληματική ΕΕ που δεν ξέρει τίποτε άλλο από νούμερα και προϋπολογισμούς γι αυτό και το τέλος της θα είναι ανάλογο αυτής της πολιτικής .
Βίντεο  




























ΠΗΓΗ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις