Η JP Morgan προειδοποιεί: Έρχεται σύντομα μεγάλη οικονομική αναταραχή!

Η JP Morgan προειδοποιεί: Έρχεται σύντομα μεγάλη οικονομική αναταραχή! 

 

 Οι παγκόσμιες αγορές παρέμειναν ασυνήθιστα σταθερές για μια μεγάλη χρονική περίοδο,

και αυτή η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη για τους επενδυτές να
προετοιμαστούν για μια περίοδο αναταραχής που έρχεται, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase.
Τα risk assets και οι μετοχές, σημειώνουν ράλι ανόδου εδώ και χρόνια, στέλνοντας την μεταβλητότητα των αγορών κοντά σε νέα χαμηλά ρεκόρ.
«Αν και η μεταβλητότητα δεν θα έπρεπε να είναι υψηλή, είναι σαφές ότι το σημερινό μακροοικονομικό περιβάλλον δεν δικαιολογεί χαμηλό επίπεδο ρεκόρ μεταβλητότητας», όπως τονίζει η JPMorgan Chase.
Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και ο περιορισμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αρχίσουν σύντομα να αναιρούν κάποιους από τους κύριους παράγοντες που στήριζαν τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών.  «Μεσοπρόθεσμα, αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναταραχές στην αγορά , σε αύξηση της μεταβλητότητας και σε ενίσχυση των κινδύνων», σύμφωνα με τη JP Morgan.
Σημειώνεται ότι η Bank of America Merrill Lynch εξέδωσε προειδοποίηση πριν μερικές ημέρες ότι « η σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας και η σημαντική άνοδος των εταιρικών κερδών το τελευταίο διάστημα σημαίνουν ότι το φθινόπωρο θα δούμε την κορυφή τους». Μοπως τόνισε, η άνοδος «στυλ Ικάρου», θα ακολουθηθεί  από μία ισχυρή πτώση το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με την BofA, υπάρχουν διάφορες ενδείξεις υπερβολής στην Wall Street, τονίζοντας το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της μετοχής του Facebook πλέον ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση του δείκτη MSCI της Ινδίας.
Η Bank of America Merrill Lynch σημείωσε και αυτή με τη σειρά της, πως οι κεντρικές τράπεζες είναι ο λόγος πίσω από τις υψηλές τιμές των assets και την υψηλή μεταβλητότητα.
Σημειώστε πως στην μηνιαία δημοσκόπηση της αμερικάνικης τράπεζας, πολύ μεγάλος αριθμός funds εκτιμούν πλέον πως οι διεθνείς μετοχές είναι υπερτιμημένες.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις