Σκάνδαλο-Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους!

Σκάνδαλο-Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους! 

 

Με απόφαση ΣΥΡΙΖΑ

Επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους 19 δημόσιοι υπάλληλοι που παραδέχθηκαν ότι "έβαζαν χέρι" στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να επιστρέψουν και εκατοντάδες άλλοι που διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση χρημάτων του Δημοσίου!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, μεταξύ των 19 επίορκων που τους ξαναπαίρνει ο ΕΦΚΑ είναι:

-Υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης που καταχράστηκε -με ομολογία του- 4.500 ευρώ, που όπως είπε τα πήρε για να τα δώσει στη φίλη του που τα είχε ανάγκη!

-Γυναίκα υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο, γιατί, όπως είπε, στην ΕΔΕ τα ήθελε για να πάει διακοπές!

-Προϊστάμενος σε κεντρικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αθήνας που έκανε «ανάληψη» άνω των 5.000 ευρώ ομολόγησε την πράξη του, αλλά λόγω έλλειψης πειθαρχικού οργάνου επέστρεψε από τις 26/6/2017 στη θέση προϊσταμένου με μισθό και επίδομα 350 ευρώ.

Νομικά, η επιστροφή επίορκων υπαλλήλων είναι δυνατή επειδή δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις