Νέοι κανονισμοί και όροι από σήμερα για την είσοδο προσφύγων στις ΗΠΑ

 


Νέους όρους και κριτήρια για τους αιτούντες βίζα από έξι χώρες, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικές αλλά και όλους τους πρόσφυγες θέτει
ο Λευκός Οίκος.
Οι νέοι κανονισμοί τίθενται από σήμερα σε ισχύ και αφορούν πολίτες από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη και τους πρόσφυγες.
Οι νέες προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα- μεταξύ αυτών ζητείται είτε να υπάρχει «στενή οικογένεια» είτε να υπάρχουν επαγγελματικοί δεσμοί με τη χώρα, όπως γράφει το BBC- προσδιορίστηκαν μετά τη μερική «αποκατάσταση» από το Ανώτατο Δικαστήριο της ταξιδιωτικής οδηγίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την οποία είχαν εν μέρει μπλοκάρει κατώτερα δικαστήρια.
Σύμφωνα με τους νέους όρους, για τις επόμενες 90 ημέρες, οι πολίτες που δεν έχουν στενό συγγενή- γονιό, σύζυγο, παιδί, γαμπρό ή νύφη και αδελφό- στη χώρα, δεν θα μπορούν να μπαίνουν στις ΗΠΑ. Από τους «στενούς συγγενείς» εξαιρούνται παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, θείες, ανίψια, πεθερικά και εγγόνια.
Δικαίωμα εισόδου στη χώρα θα έχουν και όσοι έχουν «επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς» δεσμούς με τις ΗΠΑ. Δεν επηρεάζονται όσοι ήδη διαθέτουν βίζα, όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, όπως και όσοι έχουν διπλό διαβατήριο.
Οι νέοι κανονισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αυτό βέβαια αναμένεται τον Οκτώβριο, όταν θα έχουν ήδη παρέλθει οι 90 μέρες ισχύος.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις