Βυθίζεται στο χάος η Βενεζουέλα: Επίθεση από ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο – Συνασπισμός στρατιωτικών ανέλαβαν την ευθύνη




Ο αυταρχικός σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε πριν από λίγο ότι ένα ελικόπτερο της αστυνομίας επιτέθηκε στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο
Καράκας. Όπως είπε ο Μαδούρο, κατά τη διάρκεια της προσωπικής τηλεοπτικής του εκπομπής, οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο πυροβόλησαν εναντίον των γραφείων του κτιρίου και έριξαν στην ταράτσα μια χειροβομβίδα η οποία δεν εξερράγη. Σύμφωνα με τον Μαδούρο στο ελικόπτερο υπήρχε ένα πανό όπου αναγραφόταν αντικυβερνητικό σύνθημα, και τόνισε ότι το περιστατικό αποτελεί συνωμοσία με στόχο την αποσταθεροποίηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησής του.
Ένας ρεπόρτερ του Associated Press δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς την ώρα που ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το κέντρο του Καράκας, ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά από που προέρχονταν οι πυροβολισμοί.
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε με τη σειρά του το περιστατικό, ενώ ο Μαδούρο είπε ότι οι ειδικές δυνάμεις του στρατού της χώρας αναζητούν τους δράστες.
Η στιγμή της επίθεσης καταγράφηκε, μάλιστα, από βίντεο που δείχνει το ελικόπτερο να πετάει πάνω από κυβερνητικά κτήρια με τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι όσοι επέβαιναν σε αυτό έριξαν και 15 πυροβολισμούς, καθώς ο Μαδούρο κατήγγειλε ότι το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών.



Στο μεταξύ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το πρώην στέλεχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βενεζουέλας (CICPC) Νίκολας Πέρεζ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το ελικόπτερο που φέρεται να έπληξε με πυρά το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ο αξιωματικός εμφανίστηκε στο Instagram πλαισιωμένος από ένοπλους, μασκοφόρους άνδρες, δήλωσε πως ονομάζεται Όσκαρ Πέρες και κάλεσε τους Βενεζουελάνους να αντισταθούν «σε αυτή την τυραννική κυβέρνηση».
«Είμαστε ένας συνασπισμός στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτών που αναζητούν ισορροπία και τάσσονται εναντίον αυτής της εγκληματικής κυβέρνησης. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, δεν έχουμε πολιτική κατεύθυνση. Είμαστε εθνικιστές, πατριώτες και υπέρ της Συνταγματικής τάξης» είπε στο μήνυμά του, προσθέτοντας ότι ο αγώνας τους «δεν είναι εναντίον των αρχών ασφαλείας, αλλά εναντίον της ατιμωρησίας αυτής της κυβέρνησης. Εναντίον της τυραννίας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός.











ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις