Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ: Είπαν ομοφυλόφιλους το 30% των Ενόπλων Δυνάμεων και έναν στους πέντε αστυνομικούς

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ: Είπαν ομοφυλόφιλους το 30% των Ενόπλων Δυνάμεων και έναν στους πέντε αστυνομικούς - ΒΙΝΤΕΟ 


Στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τίτλο «Σεβόμαστε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα όλων – Έμφυλες
και ερωτικές ταυτότητες», για την οποία σας είχαμε ενημερώσει, αναδείχθηκαν πολλά θέματα.
Σε αυτό που θα σταθούμε περισσότερο είναι σε αυτό που ανέδειξε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Λώλης, ο οποίος πήρε τον λόγο και ανέφερε πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών, υπάρχουν 9.000 ΛΟΑΤ άτομα τα οποία φοβούνται και κρύβονται. Δηλαδή πως ένας στους πέντε αστυνομικούς είναι γκέι ή τρανσέξουαλ ενώ αφέθηκε να εννοηθεί πως το ίδιο συμβαίνει με το 30% των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Εν συνεχεία μιλώντας ως μέλος των ΛΟΑΤ αστυνομικών Ευρώπης, είπε πως επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο μια δικαιωματική αστυνομία. Στόχος είναι η μείωση της εγκληματικότητας, όχι μόνο με την καταστολή αλλά και με την προστασία των δικαιωμάτων, τόνισε ο Μιχάλης Λώλης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους να πλησιάσουν την αστυνομία.
Μας λένε λοιπόν πως, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις από Αμερική και Βρετανία, το 30% στις ένοπλες δυνάμεις είναι ομοφυλόφιλοι και επίσης ένας στους πέντε αστυνομικούς.

Δείτε από το 6.52’ λεπτό:



Ο Βαγγέλης Χαλκιάς, από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων σε σχέση με τον θέμα των ΛΟΑΤ: «Η νεολαία απαιτεί να γίνουν ακόμη περισσότερα (βήματα) αλλά και η νεολαία από την πλευρά της οφείλει να προετοιμάσει το έδαφος».
Στην συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι από τη Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης, την Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, το Thessaloniki Pride και το Thessaloniki Rainbow Youth.
Επιπλέον υπογραμμίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και της ενημέρωσης









ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις