Πώς το Τζίντζερ Καταστρέφει τον καρκίνο του Προστάτη και του παχέος εντέρου
Παραδοσιακοί θεραπευτές στο πέρασμα των αιώνων έχουν χρησιμοποιήσει το τζίντζερ/πιπερόριζα ως θεραπεία για τους ασθενείς τους. Η σύγχρονη επιστήμη έχει επίσης
επιβεβαιώσει τις ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου.
‘Εχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food and Chemical Toxicology, τα gingerols*, τα οποία είναι shogaols*
και paradols(oι ουσίες αυτές έχουν αποδειχθεί ότι έχουν ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες της ασπιρίνης και της ιβουπροφαίνης)που βρίσκονται στην πιπερόριζα.
Το τζίνζερ μειώνει τον πόνο μειώνοντας τη φλεγμονή καθώς και αναστέλλοντας το βασικό ένζυμο που την προκαλεί ,είναι αντικαρκινικές ενώσεις και μπορούν να αποτρέψουν τον καρκίνο. Ωστόσο, οι θεραπευτικές ιδιότητες της πιπερόριζας το υπερβαίνουν. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η πιπερόριζα μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του καρκίνου του προστάτη και είναι πιο ισχυρή από τις χημειοθεραπείες.
Καταστρέφει τα κύτταρα του καρκίνου του προστάτη
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition Zingiber Officinale Roscoe, το εκχύλισμα του τζίντζερ μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη στον άνθρωπο. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν 100 mg τζίντζερ για 1 kg σωματικού βάρους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πιπερόριζα μείωσε την ανάπτυξη του όγκου για περίπου 56%. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι η πιπερόριζα στοχεύει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή.
Καταστρέφει καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου
Κατά τη διάρκεια του συνέδριου Frontiers in Cancer Prevention Research το 2003, οι ερευνητές παρουσίασαν στοιχεία που δείχνουν ότι η πιπερόριζα προσφέρει προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Σε μια μελέτη από το 2015, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η πιπερόριζα μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος με αποτέλεσμα την πρόληψη αυτού του τύπου καρκίνου.
Τι κάνει το Ginger πιο ισχυρό από τις χημειοθεραπείες;
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τζίντζερ είναι σε θέση να αποτρέψει διάφορους τύπους καρκίνου σκοτώνοντας αποτελεσματικά τον καρκίνο του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του καρκίνου του προστάτη και σε αντίθεση με τις χημειοθεραπείες, προσφέρει λιγότερο επικίνδυνη και φυσική εναλλακτική λύση,καθώς σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας τα υγιή σώα και αβλαβείς.
Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η πιπερόριζα ακόμη ερευνάται και οι μελέτες διεξήχθησαν σε ποντίκια ή σε vitro καθώς εξακολουθεί να χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τον άνθρωπο.
Το Τζίντζερ/πιπερόριζα ως θεραπεία
Μπορείτε να ενσωματώσετε το τζίντζερ στη διατροφή σας καταναλώνοντας το σε τακτική βάση προλαμβάνωντας ίσως την εμφάνιση των ειδών του καρκίνου που προαναφέραμε.
Γενικά, η συνιστώμενη δόση του τζίντζερ την ημέρα είναι 4 g, ενώ οι γυναίκες που είναι έγκυες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 1 g ανά ημέρα.
*gingerols:Τζιντζερόλη, ή [6] -gingerol, είναι το δραστικό συστατικό του φρέσκου τζίντζερ.
Χημικά, η τζιντζερόλη είναι συγγενής της καψαϊκίνης και της πιπερίνης, οι ενώσεις που δίνουν στις πιπεριές τσίλι και στο μαύρο πιπέρι την αντίστοιχη πικάντικη γεύση τους. Συνήθως συναντάται ως ένα πικάντικο κίτρινο έλαιο, αλλά επίσης μπορεί να σχηματίσει ένα χαμηλής τήξης κρυσταλλικό στερεό.
Το μαγειρεμένο τζίντζερ μετατρέπει την τζιντζερόλη -gingerol σε τζιντζερόνη-zingerone, η οποία είναι λιγότερο πικάντικη και έχει ένα πικάντικο γλυκό άρωμα. Όταν το τζίντζερ aποξηραίνεται,η τζιντζερόλη υποβάλλεται σε μια αντίδραση αφυδάτωσης που σχηματίζει τα shogaols, τα οποία είναι περίπου δύο φορές πιο πικάντικα όσο και τo gingerol. Αυτό εξηγεί γιατί τα αποξηραμένα τζίντζερ είναι πιο έντονα σε γεύση από ό, τι το φρέσκο τζίντζερ.
*shogaols:Σογκαόλη, επίσης γνωστή ως (6) -shogaol, είναι ένα πικάντικο συστατικό του τζίντζερ παρόμοιας χημικής δομής με του gingerol. Όπως η τζιντζερόνη, παράγεται όταν το τζίντζερ είναι αποξηραμέναοή μαγειρεμένο. Η σογκαόλη σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης ή μέσω της υπερβολικής θερμότητας, πιθανότατα δημιουργήθηκε από μια αντίδραση αφυδάτωσης των gingerols. Η αναλογία των shogaol στα gingerols μερικές φορές λαμβάνεται ως ένδειξη της ποιότητας του προϊόντος.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου