Σε παρατεταμένη ναυτιλιακή κρίση η Γερμανία – Πτώχευσε η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της χώρας- Μποφόρ αγωνίας πνίγουν τον Β.Σόιμπλε

 


Η Rickmers Holding, η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτημα πτώχευσης λίγες μόνο ημέρες μετά την επίθεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον
των Ελλήνων εφοπλιστών. Με την αποκάλυψη αυτή του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, λύνεται έτσι και η «απορία» που δημιούργησε στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα η αδικαιολόγητη πρόσφατη επίθεση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε κατά της χώρας μας με αιχμή του δόρατος τον ελληνικό εφοπλισμό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Β.Σόιμπλε, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα.
Μπορεί αυτό να είναι αλήθεια, αλλά πίσω απ’ αυτή την επίθεση κρύβονται σκοπιμότητες οι οποίες πλέον αποκαλύφθηκαν.
Το Βερολίνο ήθελε να «χτυπήσει» τους Έλληνες εφοπλιστές που παραμένουν πολύ ισχυρή δύναμη παγκοσμίως. Ακόμη και σήμερα ναυπηγούν και παραλαμβάνουν πλοία ενώ η ναυτιλία περνάει κι αυτή μία πολύ μεγάλη κρίση.
Η εταιρεία, Rickmers Holding, που διαθέτει στόλο 114 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατέθεσε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης αφότου διέκοψε τη συνεργασία της με μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, σε μία ένδειξη πως η παρατεταμένη ναυτιλιακή κρίση της Γερμανίας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να συμφωνήσει για την αναχρηματοδότηση με την ΗSH Nordbank AG, αναγκάζοντάς της να καταθέσει για αφερεγγυότητα.
Από την πλευρά της Rickmers επισημάνθηκε ότι η HSH Nordbank αιφνιδιαστικά απέρριψε έναν όρο που απαιτείται την αναδιάρθρωση μιας από τις θυγατρικές της.
Η HSH Nordbank ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο της εξέτασε προσεκτικά τα επιχειρηματικά σχέδια της Rickmers προτού αποφασίσει ότι δεν είναι βιώσιμα.
Οι ομολογιούχοι της Rickmers λένε ότι αναμένουν από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Bertram R.C. Rickmers, να διαφυλάξει τα πάγια της εταιρείας.
Με την εξέλιξη αυτή οι μάσκες έπεσαν. Ο Β.Σόιμπλε θέλει απλά να καταστρέψει εντελώς την Ελλάδα προσελκύοντας τους Έλληνες εφοπλιστές στη χώρα του.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις