Οικονομολόγοι προειδοποιούν: Οι ΗΠΑ καταρρέουν και παίρνουν μαζί τους όλον τον πλανήτη

Οικονομολόγοι προειδοποιούν: Οι ΗΠΑ καταρρέουν και παίρνουν μαζί τους όλον τον πλανήτη 

 

Τι κρύβει η υπόθεση της Deutsche Bank;

Πρόκειται για οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ ή πρόκειται για πόκερ, προκειμένου να προωθηθεί η διατλαντική ένωση;
Ο Γερμανός ειδικός σε οικονομικά θέματα, Ernst Wolff, προειδοποιεί σε
συνέντευξή του, στον γερμανόφωνο τμήμα του Sputnik, σχετικά με τις συνέπειες για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Ερωτηθείς αναφορικά με το τι κρύβεται πίσω από το δράμα της Deutsche Bank, ο Wolf απαντά ευθαρσώς «η πολιτική της παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, την οποία προωθούν οι ΗΠΑ».
«Οι Αμερικανοί έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα. Έχουν σχεδόν 20 τρις δολάρια δημόσιο χρέος. 60 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν από συσσίτια. Η υποδομή του κράτους καταρρέει, ενώ το πολιτικό κατεστημένο γίνεται όλο και πιο μισητό στους πολίτες.
Αλλά και στην εξωτερική πολιτική έχουν χάσει την θέση τους ως παγκόσμια υπερδύναμη.
Αντί όμως να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, προσπαθούν να βλάψουν τους αντιπάλους τους στην παγκόσμια αγορά», αναφέρει ο Γερμανός Οικονομολόγος και αναρωτιέται:

«Στο στόχαστρο έχει μπει η ΕΕ. Αλλά η Ευρώπη δεν είναι ο σημαντικότερος εταίρος των ΗΠΑ; Αυτό δεν είναι λίγο παράδοξο; Δεν βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την TTIP;»
Ο Wolf είναι πεπεισμένος: «Από την TTIP κερδίζουν πάνω απ’ όλα οι Αμερικανοί (σ.σ. οι παγκοσμιοποιητές που κυβερνούν στην πραγματικότητα μέσω της Ουάσινγκτον). Όσοι πολιτικοί αντιδρούν στο τέλος θα αναδιπλωθούν και η TTIP θα έρθει.
Ωστόσο, παίζουν με την φωτιά. Η Deutsche Bank είναι από τους σημαντικότερους παίκτες στο διεθνές οικονομικό ‘καζίνο’. Αν καταρρεύσει, τότε καταρρέει ολόκληρο το οικονομικό σύστημα. Αυτό δείχνει πόσο απεγνωσμένοι είναι αυτή την στιγμή οι Αμερικανοί».
Εν κατακλείδι λοιπόν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα απειλείται με κατάρρευση μέσω των υπερχρεωμένων. Μήπως όμως αυτός είναι ο στόχος, προκειμένου να επιβληθεί «παγκόσμια» κυβέρνηση ως εναλλακτική λύση μέσω διαηπειρωτικών ενώσεων, όπως η TTIP;
Σημειώνεται πως στην γερμανική Τράπεζα επιβλήθηκε το πρόστιμο ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διότι πωλούσε, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ, με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια,
Από τον Ιούλιο του 2015 έχουν πραγματοποιηθεί 9.000 απολύσεις και έπονται 1.000.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, ο οποίος διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ τη μείωση του προστίμου – ρεκόρ, έχει ξεκαθαρίσει: Αν η Deutsche Bank καταστραφεί, τότε επαπειλείται μια παγκόσμια τραπεζική κρίση, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις