ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!


Le-groupe-Bilderberg


Τη συνάντηση στην περιβόητη λέσχη των ισχυρών, Μπίλντερμπεργκ που έγινε στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2010 και στην οποία συμμετείχε, περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του με
τίτλο «game over».
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου γράφει για το τελετουργικό που ακολουθήθηκε στη συνάντηση, τους συμμετέχοντες, αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν για την Ελλάδα, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή η ελληνική κρίση απασχολούσε έντονα τον πλανήτη και οι διοργανωτές επιθυμούσαν να ακούσουν από πρώτο χέρι τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία.
Ο πρώην υπουργός περιγράφει πως αμέσως μόλις αποδέχτηκε την πρόσκληση στο γραφείο του έφτασε ένας μπλε φάκελος μια λίστα με τους 150 συμμετέχοντες στη συνάντηση.
Στο βιβλίο του περιγράφει πως έφτασε στη Βαρκελώνη, Παρασκευή και εκεί τον περίμενε μια μαύρη λιμουζίνα η οποία τον μετέφερε σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο το οποίο είναι χτισμένο σε ένα λόφο πάνω από την πόλη Σιτγκες. Στο βιβλίο του αναφέρει ο κύριος Παπακωνσταντίνου:
«Θα απογοητεύσω τους κάθε λογής συνωμοσιολόγους. Δεν διαπίστωσα να πάρθηκαν συνταρακτικές αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο. Αλλά με μια ατζέντα που ξεκινούσε με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας ,περνούσε από την κρίση του ευρώ και κατέληγε στην αυξανόμενη επιρροή της κυβερνοτεχνολογίας ,τις προκλήσεις της ιατρικής επιστήμης, των νέων πηγών ενέργειας και του ρόλου των κοινωνικών δικτύων, οι συζητήσεις ήταν έντονες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες».
Όμως ο κύριος Παπακωνσταντίνου περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο έθεσε ο ίδιος το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε εκείνη τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με την περιγραφή του ο ίδιος απευθυνόμενος στον Λάρι Σάντερς που τότε ήταν στενός συνεργάτης του Ομπάμα τον ρώτησε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Γιώργου Παπακωνσταντινου ο κύριος Σάντες απάντησε διπλωματικά ενώπιον όλων και στο τέλος της συνάντησης εξέφρασε την έκπληξη του προς τον Έλληνα υπουργό που έθεσε το θέμα δημόσια. Στο δείπνο που ακολούθησε ο κύριος Παπακωνσταντινου βρέθηκε εν μέσω δύο βασιλισσών της Ισπανίας Σοφία και της Ολλανδίας Βεατρίκη.
papakonstantinou-660

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις