ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ: ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ…

ΧΙΟΣ1


Επεισόδιο, με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς σε βάρος εργαζομένων μη κυβερνητικής οργάνωσης που πήγαιναν στο hot spot της ΒΙΑΛ, συνέβη λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, της Μεγάλης Πέμπτης, 28 Απριλίου 2016, στο
μπλόκο του Χαλκειούς.
Στο σημείο, δηλαδή, όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, με τρακτέρ και οχήματα κάτοικοι του Χαλκειούς, με σκοπό να εμποδίσουν την μεταφορά στο hot spot λυόμενων οικίσκων, οι οποίοι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τους υπαλλήλους της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου.
Σύμφωνα με καταγγελία ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης, το περιστατικό συνέβη στις 2:45 το μεσημέρι, όταν οι τέσσερις εργαζόμενοι σταμάτησαν (υποχρεωτικώς) στο μπλόκο του Χαλκειούς. Δύο από τους επιβαίνοντες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν συζήτηση με κάποιους από τους διαμαρτυρόμενους, η οποία στην αρχή διεξήγετο σε ήρεμο τόνο. «Δεν είχαμε πρόθεση να σπάσουμε το μπλόκο. Πήγαμε εκεί για να διαπιστώσουμε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα και η πρόσβαση στην ΒΙΑΛ ήταν κλειστή», τονίζει.
Ένας από τους εργαζόμενους, που παρέμενε στο αυτοκίνητο φωτογράφισε με το κινητό τηλέφωνο την συγκέντρωση των τρακτέρ, γεγονός που φαίνεται ότι εξαγρίωσε κάποιους από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ζητούσαν να «σβηστεί» η φωτογραφία, ενώ κάποιοι άλλοι άρχισαν να τους βρίζουν και να τους προπηλακίζουν. Στο σημείο έφτασαν κι άλλα άτομα, που είχαν ειδοποιηθεί προφανώς από τους συγκεντρωμένους και οι επιθέσεις και προπηλακισμοί γενικεύθηκαν.
Σωματική επίθεση και κτυπήματα δέχθηκαν δύο άτομα, ένας αλλοδαπός που είχε «τραβήξει» την επίμαχη φωτογραφία (την οποία και διέγραψε αργότερα) και ένας δεύτερος, Έλληνας, που είχε προστρέξει και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Η αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από τους ίδιους έφτασε περίπου 20 λεπτά αργότερα, αλλά από το σημείο είχαν φύγει οι δράστες της επίθεσης. Οι αστυνομικοί αρκέσθηκαν να πάρουν προφορικές καταθέσεις για το περιστατικό, ενώ τα θύματα της επίθεσης δεν υπέβαλαν έγκληση, επιφυλασσόμενοι για την στάση τους.
Αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 29 Απριλίου 2016, έγινε γνωστό ότι το ένα από τα θύματα της επίθεσης κατέθεσε στην αστυνομία της Χίου μήνυση κατ΄ αγνώστων.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Χαλκειούς αποχώρησαν από το μπλόκο και απελευθέρωσαν την πρόσβαση προς το hot spot της ΒΙΑΛ.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις