Που οφείλεται το "σαμποτάζ" στο ρωσικό τουρισμό;

sampotaztourismo100


Πολλοί εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα κάνουν λόγο τελευταία για ένα άνευ προηγούμενου "σαμποτάζ" εις βάρος του ρωσικού τουρισμού που επιλέγει τη χώρα μας για διακοπές. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα λεγόμενα
κι ως "visa centers", όπου χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες σχηματίζουν ουρές προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη διαδικασία μάλιστα να είναι εξουθενωτική και άκρως χρονοβόρα.
Παρά τις εξαγγελίες των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, πάντα το θέμα της έκδοσης ειδικής βίζας αποκλειστικά για τους Ρώσους τουρίστες στη χώρα μας μένει μόνο στη θεωρία και οποίεσδήποτε κινήσεις έχουν γίνει να πέφτουν στο κενό.
Το ελληνικό προξενείο από την άλλη τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σε θέση να εκδίσει μόλις 800 βίζες καθημερινά, την ώρα που χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες περιμένουν στη σειρά για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της TEZ Tour στην Ελλάδα κ.Δημήτρη Χαριτίδη, σύμφωνα με τον οποίο για να αυξηθούν οι ειδροές Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα θα πρέπει το ελληνικό προξενείο να είναι σε θέση να εκδίδει τουλάχιστον 10.000 βίζες την ημέρα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις