Η Αυστρία αναστέλλει προσωρινά την Σένγκεν ....!!!!!!!!!

sengen plithos



Η αυστριακή κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά τη συμφωνία του Σένγκεν, και επιβάλλει πλήρη μέτρα ελέγχου των συνόρων για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα,δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος στην εφημερίδα Oesterreich σε μια συνέντευξη.
Καγκελάριος Φέιμαν είπε ότι από τώρα και στο εξής η Αυστρία, θα ακολουθεί πολιτική "παρόμοια με τη Γερμανία" που έχουν ένα πιο αυστηρό
έλεγχο των συνόρων και απελαύνουν έξω από τη χώρα τους ανθρώπους που, δεν έχουν την σωστή ταυτότητα προσφύγων.
Η Αυστρία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το στρατό του για να σταματήσει τους πρόσφυγες από την είσοδο στη χώρα. Οι περισσότεροι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στη Γερμανία για να υποβάλουν αίτηση για άσυλο, εκεί αλλά αυτό του κάνει να περνάνε μέσα από την Αυστρία.
Η κίνηση της αυστριακής κυβέρνησης σημαίνει ουσιαστικά ότι πετάν την συμφωνία Σένγκεν στο κάλαθο των αχρήστων. Η ζώνη Σένγκεν έχει σήμερα 26 μέλη, μεταξύ των οποίων τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ και τέσσερα μέλη εκτός ΕΕ.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και άλλες χώρες του Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας, ανέστειλαν προσωρινά τη συμφωνία του Σένγκεν και την αποκατέστησαν τα μέτρα συνοριακού ελέγχου στα εθνικά τους σύνορα




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις