Σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης κηρύχθηκε η Γαλλία!


hollande_diaggelma



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε αυτό που αποκάλεσε «μια κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής έκτακτης ανάγκης» που συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο 2 δισ € για την αναζωογόνηση των προσλήψεων και τη σύμπλευση με την παγκόσμια οικονομία.
«Λόγω της απειλής της τρομοκρατίας κατά το παρελθόν, έπρεπε να εισάγουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αλλά εν μέσω του παγκόσμιου χάους και ενός αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος, είναι κατάλληλο να μιλάμε για μια
κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής έκτακτης ανάγκης. Η απασχόληση είναι το σημαντικότερο ζήτημα μετά την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Σύμφωνα με το AP, στην ετήσια ομιλία του προς τις επιχειρήσεις, ο Ολάντ ανακοίνωσε σχέδια για κατάρτιση μισού εκατομμυρίου ανέργων εργαζομένων, μεγαλύτερη χρήση της μαθητείας, και 2.000 € ενίσχυση για τις μικρές επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους.
«Οι νέες οικονομικές δυνάμεις αυξάνονται, η ψηφιακή οικονομία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, πρέπει να επανεξετάσουμε το οικονομικό και κοινωνικό μας μοντέλο», είπε ο Ολάντ.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ έχει αποτύχει να ενισχύσει τη μακροχρόνια στασιμότητα της γαλλικής ανάπτυξης, ή να μειώσει τη χρόνια ανεργία, η οποία είναι περίπου στο 10 τοις εκατό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα από τα κυριότερα ορόσημα του προεδρικού προγράμματος του 2012, ήταν να μειώσει την ανεργία.
Οι πιθανότητες του Ολάντ για δεύτερη θητεία μπορεί να εξαρτώνται από την ικανότητά του να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις