ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΥΡΑΜΙΔΑ!





Επιστήμονες ανακάλυψαν μυστηριώδη κοσμικά σωματίδια σε αιγυπτιακή πυραμίδα και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι η απάντηση για το πώς αυτές δημιουργήθηκαν περίπου 4600 χρόνων πριν.
Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων εγκατέστησαν μετρητές στο εσωτερικό της πυραμίδας Μπέντ, που χτίστηκε από τον Φαραώ Snefru, και τον περασμένο μήνα συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των ερευνών τους, σύμφωνα,
με το rt.com.
Μέσα στην πυραμίδα, οι ερευνητές ανακάλυψαν κοσμικά σωματίδια, γνωστά ως μιόνια που πέφτουν από την ατμόσφαιρα της Γης.

Τα σωματίδια αυτά εύκολα μπορούν να περάσουν από κενά διαστήματα, αλλά τείνουν να απορροφηθούν σε σκληρές επιφάνειες. Οι επιστήμονες τώρα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν αυτά τα σωματίδια, και πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πρωτοποριακή διαπίστωση για το πότε κατασκευάστηκε η πυραμίδα.

«Για την κατασκευή των πυραμίδων, δεν υπάρχει κάποια ενιαία θεωρία που είναι 100 τοις εκατό αποδεδειγμένη. Είναι όλες θεωρίες και υποθέσεις», δήλωσε ο Hany Helal, αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Καινοτομίας και Συντήρησης, το οποίο διεξάγει τη μελέτη.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τη νέα τεχνολογία, είναι αν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αλλάξουμε ή να τροποποιήσουμε υποθέσεις που έχουμε για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες», πρόσθεσε.

Η Πυραμίδα Μπέντ στην περιοχή Dahshur, βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κάιρο και θεωρείται ότι ήταν η πρώτη απόπειρα των αρχαίων Αιγυπτίων να κατασκευάσουν μια πυραμίδα με ομαλή όψη.

Το έργο της σάρωσης περιλαμβάνει τέσσερις αρχαίες πυραμίδες, και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2016. Περιλαμβάνει υπέρυθρη θερμογραφία, απεικόνιση ακτινογραφίας μιονίου και τρισδιάστατη ανακατασκευή.

Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι επερχόμενες εξετάσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αρχαίες πυραμίδες.








ΠΗΓΗ
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις