Λύση στην Συρία διαφορετικά ανοίγει το θέμα της Μαύρης Θάλασσας και των ΣΤΕΝΩΝ

orthodox


Κάτι ετοιμάζουν οι μουλωχτοί στα μουλωχτά και φυσικά πίσω από τις πλάτες μας.
Το γνωστό ¨συνταξιοδοτικό ίδρυμα¨ Stratfor φαίνεται να προτείνει στην Ουάσιγκτον
¨ Προσπαθήστε να τα βρουν οι Τούρκοι με τους Ρώσους για να δοθεί ένα τέλος στους τζιχαντιστές στην Συρία.
Στην περίπτωση που δεν πειστούν οι Ρώσοι δώστε τους να καταλάβουν ότι θα έχουν προβλήματα στην
Μαύρη Θάλασσα και στα
ΣΤΕΝΑ από το ΝΑΤΟ¨
Αυτή η εισήγηση του ιδρύματος έρχεται λίγες μέρες πριν τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στη Γενεύη στις 25 Ιανουαρίου όσον αναφορά την ειρήνη στην Συρία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να κινείται και η γνωστή σε όλους μας υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Victoria Nuland στην συνεχιζόμενη περιοδεία της στην Ανατολικής Ευρώπη και Τουρκία στο κύκλο των διπλωματικών συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης.
Στην παραπάνω εισήγηση του ιδρύματος-δεξαμενή σκέψης αφού τονίζεται ο ισχυρός περιφερειακός ρόλος της Τουρκίας σαν σύμμαχος χώρα της Αμερικής και του ΝΑΤΟ και των επιρροών που έχει στις
ομάδες της Συριακή αντιπολίτευσης… αλλά λαμβάνοντας υπ όψη και τις τεταμένες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μετά την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού .
Υποδεικνύει στην Ουάσιγκτον να αναγκάσει την Μόσχα και μάλιστα υπό το πρίσμα των οικονομικών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, διαφορετικά θα αυξηθεί εκ μέρους του ΝΑΤΟ η παρουσία του στην Μαύρη Θάλασσα δια μέσου των ΣΤΕΝΩΝ.
¨Ultimately, Stratfor suggests, Washington might «get Moscow’s attention» and force it to the negotiating table with Ankara over Syria by compelling Turkey to «increase the size and frequency of naval rotations in the Black Sea,» within the limits of the Montreux Convention on the Turkish Straits.¨
http://sputniknews.com/politics/20160120/1033418702/turkey-russia
Πριν ένα χρόνο σε αρθρογραφία μας σε σχέση με τις τότε οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία εξ αιτίας της ΚΡΙΜΑΙΑΣ-ΤΑΥΡΙΔΟΣ τονίσαμε ότι έρχεται πλέον σύντομα η στιγμή που οι Νατοϊκοί θα επιβάλλουν στην Ρωσία δια μέσου της Τουρκίας και γεωπολιτικές κυρώσεις κυρίως με αυτή που αφορά τα Στενά. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ήρθε με πρόσχημα την λύση του Συριακού προβλήματος.
Να γιατί το τελευταίο 24ωρο παρατηρείτε μεγάλη κινητοποίηση ισχυρών Ρωσικών ναυτικών μονάδων στην Μαύρη Θάλασσα σε συμμετοχή και σχηματισμούς έκτακτων ναυτικών γυμνασίων , θέλοντας με αυτά η Μόσχα να στείλει ένα δυνατό-χειροπιαστό μήνυμα ως αναφορά τα διεθνή νόμιμα δικαιώματα της στην Μαύρη Θάλασσα και κατ επέκταση στα ΣΤΕΝΑ που φαίνεται να μοιάζει με το Ελληνικό ¨ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ¨.
ΤΟ ΘΕΜΑ των ΣΤΕΝΩΝ ήδη άνοιξε …
Η Διπλωματική στενότητα κάποιων εγκεφάλων μας φέρνει μια ώρα πιο κοντά στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις