Πώς οι λάμπες αλατιού βοηθούν σε παθήσεις όπως ημικρανία και βελτιώνουν την πνευματική διαύγεια





Πολύς λόγος έχει γίνει για το ροζ αλάτι από τα Ιμαλάια.
Το αλάτι αυτό περιέχει ασβέστιο,σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο, καθιστώντας το, τον βασιλιά του αλατιού!
Δεν είναι όμως καλό μόνο όταν καταναλώνεται. Είναι καλό και για την υγεία απλά τοποθετώντας το κοντά μας. Είναι μια πολύ δημοφιλής συνήθεια να χρησιμοποιούνται κομμάτια του αλατιού σαν φωτεινές λάμπες που μπορούν να βοηθήσουν
ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες, αλεργίες, αυπνίες, κάποιες παθήσεις του δέρματος και άλλες παθήσεις.

Ο G. S. Rahi, είναι βοηθός καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Fayetteville State και ερευνά την σχέση των ιόντων και της ανθρώπινης υγείας.

Επειδή όλα τα ζώντα συστήματα (περιλαμβανομένων και των ανθρωπίνων) είναι εκ φύσεως βιοηλεκτρικά, τα ηλεκτρικά φορτισμένα ιόντα επηρεάζουν τον τρόπο που αισθανόμαστε και ενεργούμε,’ λέει ο καθηγητής Rahi.

‘Στο φυσικό περιβάλλον, η ύπαρξη ισορροπίας ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά ιόντα συνεισφέρει στις αισθήσεις και την αντίληψη του ανθρώπου. Τα ατμοσφαιρικά ιόντα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία,την καλή ζωή, την ικανότητα, τα συναισθήματα και την διανοητική κατάσταση των ανθρωπίνων υπάρξεων.’

Ο καθηγητής πιστεύει ότι με αυτές τις λάμπες αλατιού τοποθετημένες σε ορισμένα μέρη του σπιτιού ελαττώνουν την συσσώρευση των ανθυγιεινών θετικών ιόντων. Μπορούν να τοποθετηθούν και σε όλο το σπίτι. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και σχεδόν άμεσα.

Επιπλέον, ο Pierce Howard, PhD, πιστεύει ότι τα αρνητικά ιόντα είναι τρομερά για το σώμα μας.

‘Γενικά, τα αρνητικά ιόντα αυξάνουν την ροή του οξυγόνου στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα καλύτερη ετοιμότητα,ελαττωμένη υπνηλία και περισσότερη πνευματική ενέργεια,’ λέει ο Howard. ‘ Μπορούν επίσης να μας προστατεύσουν από διάφορους μικροοργανισμούς στον αέρα και έτσι ελαττώνεται η ενόχληση που οφείλεται σε διάφορα σωματίδια που μας κάνουν να βήχουμε ή να μας ερεθίζουν τον λαιμό.’

 

Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που δεν έχουν πειστεί. Λένε ότι επειδή το αλάτι δεν περιέχει άτομο οξυγόνου στο μόριό του, δεν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα ή να κάνει κάτι σε σχέση με τον ιονισμό. Το αλάτι που αποτελείται από ένα άτομο νατρίου και ένα χλωρίου, έχει θετικό και αρνητικό φορτίο. Είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με ισοατομική σχέση ανιόντων κατιόντων.

Εάν η λάμπα ελευθέρωνε αρνητικά ιόντα, θα έπρεπε να είχε πλεόνασμα αρνητικών ιόντων, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην λάμπα αλατιού. Μπορείς να διαχωρίσεις τα ιόντα στο αλάτι αλλά απαιτεί περισσότερη ενέργεια από την θερμότητα που παράγεται από μια λάμπα φωτισμού.

Έγινε τεστ σε αυτές τις λάμπες κρυστάλλων αλατιού, με την χρήση ανιχνευτή ιόντων. Έβαλαν την συσκευή έξω όπου ανίχνευσε αρνητικά ιόντα που υπάρχουν στην φύση. Στο τέλος, περισσότερα αρνητικά ιόντα παράγονταν από όλα γύρω έξω, εκτός από αυτά της λάμπας.

‘Η κρυσταλλική λάμπα απελευθέρωνε ένα τόσο μικρό επίπεδο αρνητικών ιόντων που μόλις ανιχνεύονταν από τον ανιχνευτή, και μετά, ο ανιχνευτής σταμάτησε να δείχνει.

Έπρεπε να απομακρύνουμε τον ανιχνευτή από την λάμπα για μερικά λεπτά πριν μπορέσουμε να μετρήσουμε αρνητικά ιόντα κοντά στην λάμπα. Δεν μπορούσαμε να δούμε το ακριβές επίπεδο ιόντων.’




ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις