Μετά τη λύση του Κυπριακού "δεν θα υπάρχει Κύπρος"

moustf



«Από τη συμφωνημένη λύση θα προκύπτει μία νέα χώρα, ομοσπονδιακή. Δεν θα είναι Κυπριακή Δημοκρατία» δήλωσε σε συνεδρίαση της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, στο Στρασβούργο, ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος, Σελίμ Γενέλ, κάνοντας, έτσι, σαφή τη θέση της Άγκυρας στο
Κυπριακό.
Για το Κυπριακό, ο Τούρκος πρέσβης είπε: «Έχουν καλή πρόθεση οι δύο πλευρές στην Κύπρο και εντός των επόμενων μηνών μπορούν να επιτύχουν λύση». «Αυτό είναι δυνατό, παρότι υπάρχουν ακόμη "προκλήσεις" και προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν» πρόσθεσε. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. «Δεν έχουμε παρά να χειροκροτήσουμε την κίνηση των Ελληνοκυπρίων να εγείρουν το θέμα, όπως η τουρκική γλώσσα επισημοποιηθεί στην ΕΕ» σημείωσε.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Επιτροπή, Πατρίκ Πακέτ, δήλωσε πως ίσως το Κυπριακό να επιλυθεί φέτος, επισημαίνοντας πως, «θα είναι κάτι το φανταστικό και μία πολύ μεγάλη νίκη για την Κύπρο». Ακόμη, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο «θα μας διευκόλυνε σε μία σειρά από τομείς». Τέλος είπε πως ο ρόλος της Τουρκίας έχει εκτιμηθεί και πως η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις.



 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις