ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Η ΣΕΡΒΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;





 Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας που δημοσιεύονται στην Tanjug ο Π/Θ της Σερβίας  Aleksandar Vucic είναι ο πλέον πιθανός στόχος για δολοφονία, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του Σέρβου Υπουργού Άμυνας Bratislav Gasic ο στρατός είναι απόλυτα έτοιμος να τον προστατεύσει καθόσον αυτός είναι υπεύθυνος για την προσωπική του ασφάλεια.
Αναφερόμενος σε κινδύνους ασφαλείας ο Gasic και συγκρίνοντας τις εποχές με
την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Zoran Djindjic, δήλωσε ότι οι ίδιοι δρώντες βρίσκονται πάλι σήμερα στο προσκήνιο. Αυτοί είναι δρώντες της πολιτικής, των οικονομικών συμφερόντων και των ΜΜΕ. Την ίδια δε στιγμή δηλώνει ότι, υφίσταται ειδικό επιτελείο πληροφοριών που ασχολείται με το θέμα για το οποίο όμως δεν μπορεί να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ειδικά όταν απειλείται η ζωή του πρωθυπουργού. Είναι ένα ερώτημα ποιοι θα θέλανε να τον βγάλουν από τη μέση. Ίσως η συμφωνία της Σερβίας να αποκτήσει από τη Ρωσία βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό και κυρίως η επιθυμία της να εξοπλισθεί με το πυραυλικό σύστημα ‘Buk’ και με ρουκέτες τύπου «Κρασνοπόλ» να είναι μια αιτία. Όποιοι και αν είναι  όμως οι λόγοι τέτοια γεγονότα εάν δεν οφείλονται σε εσωτερικά θέματα, θα πρέπει να εξετάζονται με πολύ προσοχή για τον αντίκτυπο στις ισορροπίες ασφαλείας στα Βαλκάνια γενικότερα.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις