Ποιος στρατηγός θυμίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για τα 12 μίλια στο Αιγαίο




Ως “τρομοκράτη της περιοχής” χαρακτηρίζει την Τουρκία ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.Ο οποίος υπενθυμίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για τα 12 μίλια στο Αιγαίο.
«Το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός τους συριακού εδάφους, πήγαν από πίσω του και όπως ομολόγησε ο κ. Νταβούτογλου έδωσε εντολή για κατάρριψη. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί το αεροσκάφος. Και γνώριζαν και πολύ καλά τι κατέρριπταν». Αυτό αναφέρει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός στην
υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, στρατηγός ε.α Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του, που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα», ο κ. Φράγκος αποκαλύπτει τις συνέπειες στη γεωπολιτική σκηνή από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, τους κίνδυνους για την Ελλάδα και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις.

«Έρχεται και ο “σουλτάνος” Ταγίπ Ερντογάν και λέει ότι “θα ξανακάνουμε το ίδιο εάν μας παραβιάσετε των εθνικό εναέριο χώρο”. Από την άλλη πλευρά, η ελληνική πλευρά σιωπά» λέει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και συνεχίζει: «Οι παραβιάσεις είναι καθημερινές, 2.500 με 3.500 παραβιάσεις. Εάν ανοίξετε την ιστοσελίδα του ελληνικού ΓΕΕΘΑ υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία συνολικά, όλων των τελευταίων ετών. Πάρτε τα από το 2009 έως σήμερα. Θα δείτε λοιπόν ότι υπάρχουν υπερπτήσεις και πάνω από κατοικημένους τόπους όχι απλά πάνω από τα ναυτικά μίλια που αμφισβητούν. Και εδώ είναι η μεγάλη υποκρισία της Τουρκίας. Μας έχει κηρύξει casus belli από το ’95 όταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να πάμε από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη μας την περιοχή και όχι μόνο στο Αιγαίο. Θα ήταν τραγικό σφάλμα εάν το κάνουμε μονάχα σε μια περιοχή για π.χ. στο Ιόνιο ή στο Κρητικό Πέλαγος και από την άλλη μεριά να το αφήσουμε έξι. Οι ίδιοι έχουν δώσει 12 ναυτικά μίλια για τη δικιά τους κυριαρχία και στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο. Ως «τρομοκράτες» της περιοχής μας απαγόρευσαν να κάνουμε τη χρήση ενός νομίμου δικαιώματος που απορρέει από το διεθνές δίκαιο. Δεν διανοείται κανένας σ’ αυτόν τον τόπο να πει στην ΕΕ “αποκλείεται να ανοίξει το οποιοδήποτε κεφάλαιο, διότι απειλούμεθα από μία χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ”. Όλες όσες μπήκαν ως μέλη στην ΕΕ πάντα παραιτούντο οποιονδήποτε εδαφικών διεκδικήσεων. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε παραίτηση από τις εδαφικές διεκδικήσεις, έχουμε απειλή πολέμου. Με την ίδια τεχνική λοιπόν, τι πετύχανε; Φιλανδοποίηση της ελληνικής πολιτικής. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται; Ποιον φοβούνται;».





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις