18χρονη έφηβη από το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη που διώκεται επειδή πολεμά ενάντιον του Ισλαμικού Κράτους

pkk fighter



Μια 18χρονη βρετανίδα έχει γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα καταδικαστεί για την απόπειρα να συμμετάσχει στην εκστρατεία κατά του ISIS στη Συρία. Αντιμετωπίζει ποινή 21 μηνών πίσω από τα κάγκελα.
Η Silhan Özçelik πήρε το τρένο από το Βόρειο Λονδίνο στις Βρυξέλλες, αφήνοντας ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο στην οικογένειά της.
Στο βίντεο, είπε ότι ήταν πρόθυμη να μπει στις στρατιωτικές δυνάμεις των
γυναικών της οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Άφησε επίσης ένα γραπτό σημείωμα προς την οικογένειά της, στο οποίο δήλωσε: «Το έχω σκεφτεί αυτό για πολλά χρόνια. Περίμενα να καταταγώ για πολλά χρόνια. Επιπλέον αφήνω το ημερολόγιό μου, και αυτά είναι γραμμένα στο ημερολόγιό μου ... Έγραψα, για κάθε λεπτό, πόσο πολύ ήθελα να γίνω ένας μαχητής, πόσο ήθελα να γίνω αντάρτισσα, είναι όλα γραμμένα σε αυτές τις σελίδες. "
Το κορίτσι πρόσθεσε ότι ήταν «παθιασμένη» με τις ιδέες του PKK, ήθελε να γίνει «νύφη των βουνών» και ανθουσιάστηκε από το γεγονός ότι οι γυναίκες διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στο κόμμα.
Οι ένορκοι που άκουγαν την υπόθεσή της στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο του Old Bailey είπαν ότι η έφηβη ήθελε να ενταχθεί στο PKK για πέντε χρόνια, από τότε που παρακολούθησε μια ταινία που ονομάζεται «σύντροφος Beritan" σχετική με μια αντάρτισσα του ΡΚΚ, η οποία αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα βράχο, προτιμώντας το θάνατο παρά να συλληφθεί.
Επίσης, αφίσες και κολάζ που δείχνουν συνθήματα του ΡΚΚ και γυναίκες αντάρτισσες βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα του κοριτσιού.
Στο δικαστήριο, ωστόσο, η Ozcelik ισχυρίστηκε, ότι είχε κατασκευάσει την ιστορία του ΡΚΚ, καθώς ήθελε να φύγει με έναν 28χρονο άνδρα και να αποφύγει την ντροπή για την παραδοσιακή κουρδική την οικογένειά της.
Η κοπέλα είπε στο δικαστήριο ότι πίστευε πως το να κάνει το βίντεο ήταν "cool" και αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά με τον άνθρωπο στο Βέλγιο, θα ήταν ευπρόσδεκτη πίσω, από τους φίλους και την οικογένειά της.
Για τους φίλους της, η Ozcelik είχε εφεύρει διάφορους λόγους για τη φυγή της: μια επίσκεψη σε έναν θείο, σπουδές στη Γερμανία, ταξίδια, ή το να ξεφύγει από έναν ζηλιάρη πρώην φίλο της.
Οι ένορκοι είπαν ότι παρότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κοπέλα είχε ενταχθεί στο ΡΚΚ ή ότι είχε ταξιδέψει στην Τουρκία ή τη Συρία, ήθελε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές ενέργειες. Όταν η Ozcelik επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κολωνία στη Γερμανία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Stansted, κοντά στο Λονδίνο.
Η Ozcelik είναι 10 χρόνια νεότερη από το νεώτερο αδελφό στην οικογένειά της. Ο πατέρας της, είναι σεφ, και η μητέρα της, μηχανικός σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, κι έλαβε πολιτικό άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1993.
Το PKK ή Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τρομοκρατική οργάνωση, παρά τον αγώνα του ενάντια στο ISIS.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις