Θα ξαναπάνε στην επίμαχη περιοχή ρωσικά μαχητικά…

Russian-Sukhoi-Su-24


Η Ρωσία πρόκειται να αναπτύξει ένα επιπλέον πλοίο της στις συριακές ακτές για να ενισχύσει την παρουσία της εκεί μετά το σημερινό περιστατικό, ανακοίνωσε το ρωσικό γενικό επιτελείο. Επίσης, αποφασίστηκε πως από τούδε και στο εξής ρωσικά μαχητικά θα συνοδεύουν σε κάθε τους έξοδο τα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης κατά την εκτέλεση των αποστολών τους στην Συρία.
Όπως δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουνσκόι, το ρωσικό γενικό
επιτελείο σχεδιάζει τα επόμενα μέτρα που θα λάβει για να εξασφαλίσει καταρχήν την ασφάλεια της βάσης των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία. Στο πλαίσιο αυτό σπεύδει στην περιοχή το καταδρομικό Moskva το οποίο είναι εξοπλισμένο με ισχυρά αντιαεροπορικά συστήματα.
«Προειδοποιούμε ότι κάθε στόχος που θεωρείται ενδεχόμενη απειλή θα καταστρέφεται. Επίσης οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία θα διακοπούν», είπε. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες στη βάση του Χμεϊμίν η οποία απέχει μόλις 50 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Ήδη εκεί σταθμεύουν περί τα 50 αεροσκάφη.
Γιατί κάτι μας λέει ότι μετά την «αποστολή μηνύματος», οι Τούρκοι πιλότοι θα είναι εξαιρετικά προσεκτικοί; Ίσως διότι γνωρίζουν πως μπορούν να καταρριφθούν πριν προλάβουν να δουν από πού τους έχει έρθει... το δωράκι.
Και αν ενδιαφέρονται όντως για αποκλιμάκωση, μήπως να συνεννοούνταν με τους Ρώσους πιο μαχητικό θα θυσιαστεί, εξέλιξη που θα είχε ενδεχομένως ευεργετική επίδραση στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης. Βέβαια, η τουρκική κοινωνία είναι μαθημένη αλλιώς, ταϊσμένη επί πολλά χρόνια με κουτόχορτο...




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις