Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό


aeroplano


Πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24, ρωσικής κατασκευής, κατερρίφθη σε συριακό έδαφος κοντά στη συρο-τουρκική μεθόριο, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τo μαχητικό είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, κάτι που ωστόσο διαψεύδουν επίσημα οι ρωσικές Αρχές. Ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι το μαχητικό «δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο» ενώ όταν κατερρίφθη «πετούσε σε ύψος 6.000 μέτρων». Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι χειριστές εγκατέλειψαν εγκαίρως το SU-24 και κατάφεραν να διασωθούν.
Η Habertürk TV προέβαλε βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο εμφανίζεται το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες και εν συνεχεία να πέφτει με ορμή σε ορεινή περιοχή.
Εκπρόσωπος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι πριν την κατάρριψη υπήρξε προειδοποίηση προς το πλήρωμα του μαχητικού. Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από τουρκικά F-16.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος κατέπεσε σε έδαφος όπου διαμένουν Σύροι, τουρκμανικής καταγωγής.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών και ζήτησε να συνομιλήσουν με το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη για το περιστατικό, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις