Λεπτομέρειες της επιχείρησης διάσωσης του συγκυβερνήτη του ρωσικού Su-24 που καταρρίφθηκε........

safe operation



Πολλά μέλη των συριακών ειδικών δυνάμεων που έπαιρναν μέρος σε μία επιχείρηση για τη διάσωση του επιζώντα συγκυβερνήτη του ρωσικού αεροπλάνου Su-24, τραυματίστηκαν, είπε μια πηγή εξοικειωμένη με τις λεπτομέρειες της επιχείρησης στο RIA Novosti.
Ένα ρωσικό Su-24 τζετ συνετρίβη στη Συρία την Τρίτη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από πύραυλο που έριξε τουρκικό F-16 πάνω από
συριακό έδαφος, 2,5 μίλια από τα τουρκικά σύνορα.
Το πλήρωμα του αεροπλάνου εκτινάχθηκε και ο κυβερνήτης σκοτώθηκε στο έδαφος, σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο. Ο συγκυβερνήτης επέζησε και μεταφέρθηκε σε μια ρωσική βάση στη Συρία μετά από μια επιτυχή αναζήτηση και διάσωση που διήρκησε 12 ώρες και η οποία έληξε την Τετάρτη, σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Shoigu.
"Σε μία από τις μονάδες των συριακών ειδικών δυνάμεων που καλύπτει την ρωσική ομάδα έρευνας και διάσωσης, τρεις στρατιώτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Στη δεύτερη ομάδα, δύο τραυματίστηκαν σοβαρά," είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την τρίτη μονάδα ειδικών δυνάμεων που πήρε μέρος στην επιχείρηση.
Μια πηγή εξοικειωμένη με την επιχείρηση είπε στο RIA Novosti ότι πολλές συριακές μονάδες ειδικών δυνάμεων παρείχαν κάλυψη για τη ρωσική ομάδα έρευνας και διάσωσης. Ένας ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο.
Η Ρωσία έχει διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, από το τέλος του Σεπτεμβρίου. Η στρατιωτική επιχείρηση άρχισε μετά από αίτημα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Javier Couso, είπε στο Σπούτνικ νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Τουρκία είναι «σχεδόν άμεσα" συνένοχη στη χρηματοδότηση του ISIL με την αγορά του λαθραίου πετρελαίου από τους τρομοκράτες μαχητές.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις