Σώος ο δεύτερος χειριστής του Su-24 - Διασώθηκε μετά από επιχείρηση των Spetsnaz και μεταφέρθηκε στη Λαττάκεια




Σώος είναι δεύτερος χειριστής του ρωσικού Su-24 που κατέρριψαν τουρκικά F-16 χθες στη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταφερθεί από Ρώσους στρατιώτες στη βάση της Λαττάκειας. Την είδηση ότι ο δεύτερος πιλότος είναι σώος, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε ασφαλώς σε ρωσική βάση επιβεβαίωσε πρίν από λίγο και ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία.
Ο χειριστής του Su-24 αναμένεται να δώσει κρίσιμες πληροφορίες κάτω από τις οποίες οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος, εξέλιξη που έχει
οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και Ρωσίας ΝΑΤΟ.
Την είδηση αρχικά είχε μεταδώσει μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου Al Mayadeen. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, η αναζήτηση για τον Ρώσο πιλότο διήρκεσε περίπου έξι ώρες με τη συμμετοχή δυνάμεων των Spetsnaz και του Συριακού Στρατού με ελικόπτερα και μαχητικά να πετούν πάνω από το σημείο της συντριβής για κάλυψη και υποστήριξη απέναντι στους τζιχαντιστές και στους Τουρκμένους. Δύο ώρες μετά τον εντοπισμό του οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Λαττάκεια.

Επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών μέχρι πρίν την αναφορά από τον Ρώσο πρεσβευτή στη Γαλλία δεν υπήρχε.

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού Su-24 είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα όταν αυτό καταρρίφθηκε απόι τα τουρκικά F-16. Ήδη από την Τρίτη οι Τουρκμένοι αντάρτες στη Λαττάκεια, όπου κατέπεσε το μαχητικό, είχαν ισχυριστεί ότι σκότωσαν πριν καν προσγειωθεί τον έναν από τους δύο και μάλιστα είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα πολύ σκληρό βίντεο, όπου πανηγύριζαν κι ευχαριστούσαν τον Αλλάχ για το θάνατό του.

Σήμερα έγινε γνωστό πώς ο Ρώσος πιλότος δεν σκοτώθηκε από τζιχαντιστές αλλά από "Γκρίζους Λύκους" που έχουν σπεύσει στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας προκειμένου να ενισχύσουν τους Τουρκμένους. Η "επιδορμή" στην περιοχή αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Ρώσους. Η δολοφονία του άτυχου πιλότου θα την κάνει πιο σφοδρή.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις