ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ... «ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΥ»...!!!





Ερωτηματικά για το πόση επαφή με την πραγματικότητα εχει πλέον, πού ακριβώς κυκλοφορεί και με ποιους μιλάει, προκαλεσε η απίστευτη φράση του Αλέξη Τσιπρα, οτι " δεν βρηκα ουτε έναν πολίτη να μου πει οτι μας υποσχέθηκες αυτο αλλα δε το έκανες"!!!
Η φράση αυτή θύμισε την αληστου μνήμης δήλωση του Γιώργου Παπανδρεου, ο οποιος ισχυρίστηκε κάποια στιγμή τον πρωτο καιρό του μνημονιου το 2010 οτι βρήκε έναν συνταξιούχο που
του ζητησε να του κόψει κι αλλο τη σύνταξη αν ειναι να πετύχει προγραμμα!!!
Ο κ. Τσίπρας έδειξε να ειναι εκτός πραγματικότητας και στο θεμα του ΦΠΑ, για τον οποιο ειπε μεν οτι ειναι λάθος η αυξηση που επιβάλλεται με το νεο μνημονιο, αλλα εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι θα... εισπραχθεί, παρότι ειναι γνωστό το άλυτο προβλημα της εισπραξιμοτητας οταν οι συντελεστές φτάνουν σε δυσθεωρητα υψη.

Μιλώντας περίπου στο κενό ο κ. Τσιπρας δήλωσε αμετανόητος για το δημοψηφισμα, ενώ εμφανίστηκε να υιοθετεί πλήρως την ρητορική των αντιπάλων του για το μνημονιο. Προχωρώντας σε μια κυνική ομολογία ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ειπε χαρακτηριστικά οτι "απο τη συμφωνια θα φύγουμε γρηγορα μονο αν την εφαρμόσουμε και διαπραγματευτούμε σωστά τα δύσκολα σημεία" (!!!), υιοθετώντας δηλαδη όσα εχουν πει κατα καιρούς ακομη και οι πιο σκληροί μνημονιακοί των άλλων κομμάτων.

Σχετικά με το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτό ήταν το αποκορύφωμα, ενώ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως επέσπευσε την προεδρική εκλογή, με στόχο την "αριστερή παρένθεση".

Αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης, όπως είπε, ήταν η πρόταση Σόιμπλε.

"Μας προτείνει ο Σόιμπλε να σταματήσει το έλλειμμα ρευστότητας, αν πάμε σε ένα δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη με δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Την επόμενη βδομάδα συνάντησα την κυρία Μέρκελ και την ρώτησα αν τα υιοθετεί αυτά. Απάντησε πως δεν τα υιοθετεί και πως τις αποφάσεις τις παίρνει η καγκελαρία" συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε αν ο Γιάνης Βαρουφάκης "αντιστάθηκε" στην πρόταση αυτή, τόνισε πως δεν θέλει να το συζητήσει επί του παρόντος.

"Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγει πρώτος θα φτιάξει κυβέρνηση. Έχουμε 15%-20% αναποφάσιστους, άρα το πρώτο κόμμα, αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα μπορέσει να φτιάξει κυβέρνηση" εκτίμησε στη συνέχεια, μιλώντας για την κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε κατάλαβε ότι υπήρχε κόμμα μέσα στο... κόμμα, η απάντησή του ήταν "πριν το Πάσχα" και συμπλήρωσε πως θέλησε να περάσει το πρόγραμμα από τη Βουλή και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε συνέδριο.

Σχετικά με το Μνημόνιο, επανέλαβε πως είναι ο τελευταίος που θα ωραιοποιήσει τη συμφωνία, ωστόσο τόνισε πως, συγκριτικά με τα δύο πρώτα μνημόνια, αυτό που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι λιγότερο επαχθές.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις