Aνατροπή σοκ στην υπόθεση Αϊλάν: Διακινητής ο πατέρας του, δηλώνει επιβάτης

Aνατροπή σοκ στην υπόθεση Αϊλάν: Διακινητής ο πατέρας του, δηλώνει επιβάτης


Η φωτογραφία του νεκρού παιδιού του να κείτεται στην ακρογιαλιά συγκλόνισε όλο τον κόσμο, συμβολίζοντας το δράμα των προσφύγων.
Ο πατέρας εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια, δηλώνοντας ότι τα παιδιά του γλίστρησαν από τα χέρια του ενώ η βάρκα βούλιαζε και δεν μπόρεσε να τα σώσει.
Στην κηδεία των παιδιών και της
γυναίκας του, ήταν η τραγική φιγούρα που έθαψε με τα χέρια του τα παιδιά του.



Η ιστορία ανατρέπεται

Τώρα, η μαρτυρία μιας γυναίκας που επέβαινε στο πλοιάριο έρχεται να ανατρέψει την ιστορία, αποκαλύπτοντας ότι ο Αμπντουλάχ Κουρντί ήταν διακινητής και οδηγούσε το πλοιάριο και μάλιστα ήταν μεθυσμένος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα ο ίδιος ο πατέρας του ευθύνεται για την τραγωδία.



«Ηταν ο διακινητης»

«Εκείνος ήταν ο διακινητής. Εκείνος οδηγούσε το πλοιάριο», δήλωσε η Ζαινάμπ Αμπάς, η οποία έχασε δύο παιδιά στο τραγικό ναυάγιο. Η Αμπάς μιλώντας στο Channel Ten δήλωσε ότι ο Κουρντί είχε επιταχύνει παρά την παράκλησή της να ελαττώσει ταχύτητα γιατί φοβόταν.

Η γυναίκα, διέψευσε τις δηλώσεις του πατέρα του Αϊλάν, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι στο τιμόνι του σκάφους βρισκόταν ένας Τούρκος, ο οποίος τους εγκατέλειψε όταν η μηχανή σταμάτησε να λειτουργεί.



Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τη στιγμή που όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό ο Κουρντί την παρακάλεσε να μην τον καταγγείλει.

Η τραγική μητέρα, η οποία έχασε δύο παιδιά στο ναυάγιο, δήλωσε πως συνάντησε τον πατέρα του Αϊλάν και έναν ακόμα άνδρα σε ένα καφενείο όπου τους έδωσε 10.000 δολάρια για να μεταφερθεί η ίδια και η οικογένειά της στην Τουρκία.

«Ο άλλος άνδρας μου είπε: “Πρέπει να μας δώσεις τα λεφτά και όταν θα φτάσετε με ασφάλεια στην Αλικαρνασσό, θα με καλέσεις και θα μου πεις ότι φτάσατε με ασφάλεια”», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Οι καταγγελίες αναπαράγονται από έγκυρες διεθνείς ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως μεταξύ άλλων ο Telegraph, η Sudney Morning Herald, το Sky news, η De Standaard.
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας του Αϊλάν

Ο πατέρας του Αϊλάν αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος μιλώντας στη Wall Street Journal.

«Έχασα την οικογένειά μου, έχασα τη ζωή μου, έχασα τα πάντα, οπότε ας λένε ό, τι θέλουν», είπε.



Νωρίτερα ο Κούρντι ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο τιμόνι της βάρκας, αλλά μόνο αφού ο καπετάνιος φέρεται να πανικοβλήθηκε από τη φουρτούνα και πήδηξε στη θάλασσα.

«Ανέλαβα τον έλεγχο και πήρα το τιμόνι», είπε. «Τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα και το σκάφος αναποδογύρισε. Οταν πήρα τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου συνειδητοποίησα ότι ήταν όλοι νεκροί».

Ωστόσο, η Αμπάς είπε στην The Daily Telegraph ότι ο Κούρντι ήταν στο τιμόνι όλη την ώρα




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις