Μυστικό...ελληνικό δείπνο των ισχυρότερων fund managers στη Νέα Υόρκη

ti-eipan-oi-20-isxuroteroi-fund-managers-gia-tin-ellada


Την πραγματοποίηση δείπνου στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 20 εκ των μεγαλύτερων fund manager στον κόσμο και...«δεύτερο πιάτο» την Ελλάδα, αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» σε δημοσίευμά της.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το δείπνο πραγματοποιήθηκε την προπερασμένη εβδομάδα σε ένα κλειστό κλαμπ, στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης με
οικοδεσπότη τον Μπάιρον Γουίνγκ της BlackStone.
Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε στην «Καθημερινή» πως «κοιτάζοντάς τους είχες την αίσθηση ότι κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο event ήταν τα υπό αξιολόγηση κεφάλαια του καθενός να αποτιμώνται σε τρισ. δολάρια».
Όπως σημειώνεται στο το δημοσίευμα, στο «μενού» του δείπνου, τρία θέματα μονοπώλησαν την κουβέντα. Πρώτα η Κίνα, μετά η Ελλάδα και τέλος το αργό πετρέλαιο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερνή», αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας, κοινή ήταν η αίσθηση μεταξύ των 20 ότι από τη χώρα μας λείπει:
α. Η πρόθεση για να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία και να πετύχει τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό και
β. Το απαραίτητο στελεχικό δυναμικό, το οποίο θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το τόσο δύσκολο και σύνθετο έργο, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον έντονα αρνητικό.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το κλίμα προσπάθησε να αντιστρέψει ο επενδυτής Στέλιος Ζαβός, με εισήγηση που έκανε για το θέμα. Ωστόσο στη συζήτηση που ακολούθησε της εισήγησης το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό (στα όρια του αρνητικού) για την Ελλάδα. Τις περισσότερες αντιρρήσεις για τις προοπτικές της Ελλάδας είχε εκείνοι οι fund managers που επένδυσαν στη χώρα το 2014 και έχασαν.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις