ΣΟΚ! Στην Τουρκία στρατιώτες της τραγουδούν τον ύμνο του ανεξάρτητου Πόντου (ΒΙΝΤΕΟ)


kidiatourkoustrat



Με τον διαρκή κατακερματισμό που υφίσταται η Τουρκία λόγο του εκτενή εμφυλίου που λαμβάνει χώρα, σε συνδυασμό με τη  δήλωση Ρ.Τ. Ερντογάν ότι: «ότι προσπαθούν να μας διαμελίσουν αλλά δεν θα καταφέρουν ενώ σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «Η Τουρκία δεν διαιρείται», έχει πλέον ριζώσει
την καρδιά των Τούρκων πολιτών ο φόβος του αύριο.

Ο τουρκικός στρατός φαίνεται πως δεν είναι γνωστός για την αξιοκρατία του, μιας και οι πλούσιοι πολίτες της χώρας είτε εξαγοράζουν την θητεία τους είτε βρίσκουν άλλα "παραθυράκια" αφήνοντας τη φύλαξη των σκοπιών στα φτωχότερα στρώματα τη κοινωνίας. Ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού στρατού φαίνεται πως αποτελείται από παιδιά του Πόντου τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, καθώς συχνότερο στόχο των κουρδικών επιθέσεων αποτελεί ο στρατός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι επιθέσεις του PPK, που έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό κατά τις οποίες ανατίναξαν φορτηγό τραίνο στην Μπινγκόλ, έβαλαν φωτιά σε 30 μηχανήματα οδοποιίας, ενώ παράλληλα σε μάχες που συνέβησαν στο Ντιγιάρμπακιρ άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις Τούρκοι στρατιώτες έως τώρα.

Όπως είναι αναμενόμενο η Τουρκική κατάρρευση έχει δημιουργήσει τρομερή αναταραχή ανάμεσα στου πολίτες, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το χάος που επικρατεί στους τουρκικούς δρόμους. Κρατώντας σημαίες και πλακάτ στα χέρια, τα οποία έγραφαν: «Οι μάρτυρες δεν πέθαναν για μια διαιρεμένη πατρίδα», πέρασαν τον πύργο του Γαλατά και μέσω της οδού Ιστικλάρ έφθασαν στην πλατεία Γαλατά Σαράι. Μέσα στις φωνές του πλήθους ξεχώρισε ένας διαδηλωτής, ο οποίος ζητά από το κράτος να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε «οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Κούρδοι και οι Αμπχάζιοι να ζήσουν όλοι μαζί στην Τουρκία. Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να χωριστεί».

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους Τούρκους στρατιώτες να διασκεδάζουν υπό τον ήχο της λύρας και των τραγουδιών του Πόντου, υπηρετώντας κάπου στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.








ΠΗΓΗ
















Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις