Το σχέδιο Τσίπρα: Εκλογές-εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου


 Το σχέδιο Τσίπρα: Εκλογές-εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου


Τις οριστικές αποφάσεις του φαίνεται ότι έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλέστηκε το Mega,ο Πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να παραιτηθεί η
κυβέρνηση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές-εξπρές.
Απέρριψε έτσι τις προτάσεις για καθυστέρηση των σχετικών πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και εκείνες για δρομολόγηση της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός είχε μάλιστα έτοιμο το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και θα το απέστελλε σήμερα Τετάρτη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή.
Ετσι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες οι κινήσεις Τσίπρα είναι οι εξής:
  • Την Δευτέρα (πιθανότατα) θα έχουμε παραίτηση της κυβέρνησης
  • Θα θυροκολληθεί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της.
  • Θα οδεύσουμε σε εκλογές εντός του συνταγματικού ορίου των 30 ημερών. Αν επιλεγεί το συντομότερο χρονικό διάστημα τότε η κυβέρνηση προλαβαίνει να στήσει κάλπες και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
  • Ορίζεται υπηρεσιακός Πρωθυπουργός. Πιθανότατα θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Κατερίνα Θάνου, έτσι θα υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός – έστω και υπηρεσιακή.
Γιατί ανέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης σήμερα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να αναβάλλει για μερικά 24ωρα την παραίτηση της κυβέρνησης, αξιολογώντας δύο γεγονότα:
Απόψε το βράδυ συνεδριάζει σε τηλεδιάσκεψη το ESM προκειμένου να ξεκλειδώσει και να φτάσει η πρώτη δόση στην Ελλάδα, αφότου ψηφίστηκε από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Ο «εμφύλιος» στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας όπου υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον γ.γ. υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ο οποίος είναι και ο εκλογολόγος που εμπιστεύεται χρόνια, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη με τον οποίο έδωσε ξανά ραντεβού για την Δευτέρα το πρωί.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις