Συνελήφθη στην Ελβετία ο Αλβανός που γάζωσε με καλάσνικοφ δύο αδέρφια στην Καισαριανή



Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ..
Ο Αλβανός, στις 2 Ιουνίου 2012, μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του, επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας στην Καισαριανή, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ΙΧ και τον αδερφό του.Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν επανειλημμένα, με καλάσνικοφ, τα δύο αδέρφια, τραυματίζοντας
θανάσιμα το ένα και σοβαρά το δεύτερο.

Συνελήφθη στην Ελβετία, υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος από την Ελληνική Αστυνομία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ΙΧ και τον αδερφό του. 
Το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 2ας Ιουνίου 2012, σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Βουτσά 83 στην Καισαριανή....όταν ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον έναν και να τραυματίσουν σοβαρά τον δεύτερο, επειδή επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να κλέψουν το αυτοκίνητο τους, στην περιοχή της Καισαριανής.

Τα δύο αδέλφια, 30 και 32 ετών, βρίσκονταν στο διαμέρισμα τους όταν άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να ηχεί. Αμέσως πετάχτηκαν στο μπαλκόνι και είδαν δύο ή τρία άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να προσπαθούν να κλέψουν το όχημα.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μαζί με τον αδελφό του κατέβηκαν στην πυλωτή για να εμποδίσουν τους δράστες. Εκείνοι όμως, όταν τους είδαν, χωρίς δισταγμό άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να πλήξουν θανάσιμα στο στήθος τον 30χρονο, ενώ άλλη μια τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά τον 32χρονο.

Από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιούνται ενέργειες, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, για την έκδοση του διωκόμενου στην Ελλάδα.

Στο ιστορικό της οργάνωσης, εκτός από την ανθρωποκτονία, περιλαμβάνονται:

17 ένοπλες ληστείες σε οικίες
18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
επτά ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς
έξι διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
17 κλοπές αυτοκινήτων

Για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους οι δράστες κάλυπταν τα πρόσωπά τους. Ηταν εξοπλισμένοι με Καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες, που χρησιμοποίησαν και σε τετ α τετ συμπλοκές με αστυνομικούς, στις συνολικά 6 ένοπλες συγκρούσεις, όταν καταδιώχθηκαν (είχαν άλλη μία συμπλοκή με πολίτη στη Μιχαλακοπούλου).

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, είναι ότι εισέρχονταν στα κοσμηματοπωλεία και εμπορικά καταστήματα, κατά τις ώρες λειτουργίας τους και αφού ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά και εμπορεύματα.
Πολλές φορές μετά τις ληστείες κατέφευγαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, κρύβοντας τα Καλάσνικοφ σε θήκες από κιθάρες. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η βιαιότητα με την οποία φέρονταν στα θύματά τους.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις