Αυτό που κάνει η Ταϊλάνδη είναι ανήμπορη να το κάνει η φοβική Ελλάδα



Φαίνεται πως η Ταϊλάνδη έχει περισσότερο θάρρος από την ανήμπορη και φοβική Ελλάδα στο να 
 αντιμετωπίσει έστω και αυτό να μικρό πρόβλημα λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει.
Χωρίς φοβικά σύνδρομα δεν διστάζει να κάνει το αυτονόητο: Να απαγορεύσει σε λαθρομετανάστες
να έρχονται στο έδαφός της.
Από την άλλη μια ανήμπορη και έρμαια των καταστάσεων Ελλάδα, φοβάται να τα βάλει με την Τουρκία και την μαφία των παραλίων όπως και με την Ακτοφυλακή υποδεχόμενη εκατοντάδες λαθρομετανάστες κάθε ημέρα με το πρόσχημα ενός άρρωστου και κακώς εννοούμενου «ανθρωπισμού».
Πιο συγκεκριμένα οι αρχές της Ταϊλάνδης εντόπισαν πλοιάριο το οποίο πλέει ακυβέρνητο ανοικτά των δυτικών ακτών της και στο οποίο επιβαίνουν 300 λαθρομετανάστες, στους οποίους αρνήθηκε να δώσει την άδεια να αποβιβασθούν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.
«Αρνηθήκαμε να δώσουμε άδεια εισόδου στη χώρα, όμως τους δώσαμε τροφή και νερό ώστε να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αξιωματούχος της περιφερειακής αστυνομίας, υποστράτηγος Πουτσικάρτ Έκατσαντ.
Το πλοιάριο εντοπίστηκε 17 χλμ. ανοικτά των ακτών του νησιού Κοχ Λάιπ (νότια Ταϊλάνδη), είπε.
Οι μετανάστες οι οποίοι επιβαίνουν στο πλοιάριο δεν ήθελαν να αποβιβαστούν στην Ταϊλάνδη, αλλά να πάνε στη Μαλαισία ή στην Ινδονησία, δήλωσε ο Σομτσάι Να Μπανγκτσάνγκ, υποναύαρχος του Βασιλικού Ναυτικού.
Εδώ αντίθετα τους παρακαλούν να αποβιβαστούν στα Ελληνικά παράλια.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις