Τα συναισθήματα των ζώων – Όταν τα ζώα πενθούν [Βίντεο]



Όλα τα ζώα έχουν συναισθήματα που έχουν αποδειχθεί ότι είναι πιο περίπλοκα από ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν φανταστούν.
Αρχικά, οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με το ζήτημα θεώρησαν ότι μοιραζόμαστε την ίδια συναισθηματική κληρονομιά με τα ζώα και τα συναισθήματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.
Ο Πυθαγόρας υποστήριζε ότι τα ζώα αισθάνονται ακριβώς τα
ίδια συναισθήματα με τους ανθρώπους, ενώ ο Δαρβίνος στηριζόμενος στις εντυπωσιακές ομοιότητες ανάμεσα στην ανθρώπινη και ζωική συμπεριφορά, θεωρούσε ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα. Θεωρούσε ότι τα ζώα βιώνουν ποικίλα συναισθήματα, όπως θυμό, ευτυχία, αηδία, φόβο, λύπη και έκπληξη.
Ακόμη, υποστηρίχθηκε ότι τα ζώα έχουν διαφορετικά συναισθήματα και κάθε ζώο, όπως και κάθε άνθρωπος, έχει τη δική του προσωπικότητα. Η θέση αυτή δέχθηκε κατηγορίες για ανθρωπομορφισμό, καθώς θεωρήθηκε ότι αποδίδονται ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε μη ανθρώπινα όντα.
Στη συνέχεια έγινε μια προσπάθεια να μελετηθούν και να προσεγγιστούν ξεχωριστά τα συναισθήματα των ζώων από αυτά των ανθρώπων. Τα συναισθήματα των ζώων χαρακτηρίζονται από μια πολυπλοκότητα, καθώς βιώνουν ανάμεικτα και περίπλοκα συναισθήματα.
Τα συναισθήματα των ζώων χαρακτηρίζονται από διαφοροποιήσεις, καθώς δεν έχουν όλα τα ζώα τα ίδια τα συναισθήματα που διαμορφώνουν και τη συμπεριφορά τους.
Τα βίντεο που ακολουθούν είναι πολύ συγκινητικά:
Πιγκουίνοι




Δελφίνια



Σκύλοι



Γορίλες



Ελέφαντες



Γάτες





ΠΗΓΗ















 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις