Η Ε.Ε. σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη για χάρη της Ιταλίας διοχετεύοντας όλα τα κύματα «λάθρο» στην Ελλάδα!


ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ;
Σε επικίνδυνους σχεδιασμούς προχωρά η Ε.Ε. στη Λιβύη προετοιμάζοντας δεύτερο γύρο στρατιωτικής επέμβασης με αφορμή το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, όπως αναφέρει η βρετανική
εφημερίδα Guardian.
Στις επιλογές των Βρυξελλών για την καταπολέμηση του προβλήματος προβλέπεται η πραγματοποίηση αεροπορικών χερσαίων επιχειρήσεων σε λιβυκό έδαφος για την εξουδετέρωση και εξάρθρωση «δικτύων διακινητών λαθρομεταναστών, τα οποία δρουν με ορμητήριο τη χώρα».
Την ίδια στιγμή για την Ελλάδα, βέβαια, καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση στα τουρκικά παράλια για την καταστροφή των υποδομών της τουρκικής μαφίας στη διακίνηση των λαθρομεταναστών, ελλοχεύει ο κίνδυνος τα μεταναστευτικά κύματα από την Β. Αφρική, τα οποία προορίζονταν για την Ιταλία, να κατευθυνθούν τώρα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το σχέδιο της ΕΕ επικεντρώνεται σε μια αεροπορική και ναυτική εκστρατεία, αλλά προστίθεται ότι μπορεί να απαιτείται «παρουσία στις ακτές», δηλαδή παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστροφή «πόρων» των διακινητών.
Παρουσία με άλλα λόγια υπό την «σκιά» της ISIS!
Το 19σέλιδο έγγραφο που παρουσιάζει τη στρατηγική της αποστολής, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της Guardian, εξηγεί ότι οι “πόροι” αυτοί μπορεί να είναι πλοία ή χώροι όπου αποθηκεύονται καύσιμα.
«Μια παρουσία στις ακτές μπορεί να προβλεφθεί, εάν επιτευχθεί συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές», αναφέρεται στο κείμενο το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, την προσεχή Δευτέρα, πριν δοθεί η εντολή για την έναρξη της επιχείρησης στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Η επιχείρηση θα απαιτήσει τη χρήση «ευρέος φάσματος αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων», δηλαδή νέοι βομβαρδισμοί στη Λιβύη όπως και στοιχεία για τη συλλογή πληροφοριών, μονάδες ειδικευμένες στην αναχαίτιση πλοίων, αεροσκάφη για περιπολίες και επιτήρηση, αμφίβιες δυνάμεις και «μονάδες των ειδικών δυνάμεων», οι οποίες θα κάνουν επιδρομές στις λιβυκές ακτές!
Πρόκειται για μια πάρα πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Αφενός στις λιβυκές ακτές παραμονεύει η ISIS, η οποία θα φροντίσει να προκαλέσει «λουτρό αίματος» σε όσους Ευρωπαίους στρατιωτικούς πατήσουν το πόδι τους στη Λιβύη, αφετέρου δε το μόνο που θα τα καταφέρουν θα είναι η διοχέτευση όλου αυτού του κύματος προς την Ελλάδα μέσω Τουρκίας είτε μέσω της Αιγύπτου.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια a la cart για την Ιταλία λύση, η οποία όμως θα έχει ως θύμα την Ελλάδα.
Δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλγαρία ήδη θωρακίζει τα σύνορά της με εκατοντάδες χιλιόμετρα τείχους, η μόνη διέξοδος προς την Ευρώπη θα είναι Ελλάδα η οποία έχει την πολιτική των ανοικτών συνόρων.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις