ΔΗΛΩΣΗ- ΣΟΚ: Οι κεραίες και τα κινητά προκαλούν όγκους, καρκίνο και υπογονιμότητα!

 


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει πρόσφατη εκδήλωση της Νομαρχίας Καβάλας για τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία, έπειτα από τοποθέτηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λ. Μαργαρίτη, για τις επιπτώσεις ακτινοβολίας των κεραιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε: «Οι συνέπειες μπορεί να
είναι από ''απλές'', δηλ. πονοκέφαλοι, κόπωση, αϋπνίες, μείωση ανοσοποιητικού, μέχρι ''σοβαρές'', μετά από 10-15 και
περισσότερα χρόνια έκθεσης, ανάπτυξη καρκίνων», ενώ επικαλούμενος έρευνες συμπλήρωσε: «Κάτοικοι που διέμεναν εντός 400μέτρων από κεραία κινητής ηλεφωνίας για τουλάχιστον 10 χρόνια παρουσίασαν αυξημένα ποσοστά καρκίνου σε σχέση με τους κατοίκους που ζούσαν μακρύτερα των 400 μέτρων».

Αναλυτικότερα, ο καθηγητής αναφερόμενος σε μετρήσεις που έγιναν σε πειραματόζωα, τόνισε: «Διαπιστώθηκαν επιπτώσεις στην αναπαραγωγική ικανότητα ποντικών. Το ίδιο παρατηρήθηκε σε έντομα και μάλιστα με έκθεση στην ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου για διάρκεια μόλις 2,6 λεπτά την ημέρα για 3 συνεχόμενες ημέρες. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες προκλήθηκε αύξηση του κυτταρικού θανάτου. Διαπιστώθηκε επίσης ότι σε φωλιές πουλιών που ήταν εντός 200 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ήταν μειωμένη η αναπαραγωγή και ο ρυθμός ανάπτυξης και αυξημένη η εμβρυϊκή θνησιμότητα, σε σύγκριση με τα πουλιά που οι φωλιές τους ήταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από τις κεραίες».


Κλείνοντας, ο κ. Μαργαρίτης, είπε: «Σε πολύ πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη δείχθηκε χωρίς καμιά αμφιβολία η συσχέτιση ανάμεσα στην ανάπτυξη όγκων και στην έκθεση σε ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας κάτι το οποίο καταγράφεται ολοένα και περισσότερο σε μεγαλουπόλεις ανά την υφήλιο. Έχει επίσης δημοσιευθεί πρόσφατη μελέτη η οποία υποστηρίζει τη στενή σύνδεση ανάμεσα σε βιομηχανίες κινητής τηλεφωνίας και σε επιστημονικές δημοσιεύσεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις